Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Георги Гвоздейков напусна парламента в

...
Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Георги Гвоздейков напусна парламента в
Коментари Харесай

Депутат от Продължаваме промяната напусна парламента

Депутатът от "Продължаваме смяната " (ПП) Георги Гвоздейков напусна Народното събрание в сряда. Оставката му беше гласувана от Народното събрание, откакто във вторник стана ясно, че той е поискал пълномощията му да бъдат прекъснати.

От дебата в Народното събрание се разбра, че се чака Гвоздейков да оглави службата за незабавна помощ по въздуха . Службата ще ръководи шестте хеликоптера за оказване на незабавна здравна помощ, които България следва да закупи със средства, планувани в Плана за възобновяване.

Оставката на Гвоздейков като народен представител провокира разногласия в Народното събрание. От ГЕРБ, Движение за права и свободи и "Има подобен народ " упрекнаха Политическа партия, че основават постове за съответни хора. В отговор Филип Попов от Българска социалистическа партия подсети, че се разисква оставката на депутата, а не неговите "бъдещи трудови проекти ".

В началото на юли от "Възраждане " упрекнаха Гвоздейков, че е бил непозволено назначен за шеф на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация ", до момента в който към момента е бил народен представител. Според "Възраждане " единствено ден по-късно той е излязъл в неплатен отпуск, с цел да може да продължи да е народен представител, само че и да резервира директорската си позиция.

От Политическа партия опровергаха обвиняванията, като споделиха, че Гвоздейков е спечелил състезанието за поста, само че не е бил назначен.

"Народен представител няма по какъв начин да заема такава служба съгласно Закона за държавния чиновник ", споделиха тогава от Политическа партия и демонстрираха и фотоси на трудовата брошура на Гвоздейков.

Той е народен представител от Сливен и е инженер с магистърска степен по авиационна техника и технологии. Гвоздейков е следващият депутат, който се отхвърля от поста си. Преди седмица това направи и организационният секретар на "Има подобен народ " Виктория Василева.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР