Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Настимир Ананиев обяви какви

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Настимир Ананиев обяви какви
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: В България корупцията убива на пътя

Депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Настимир Ананиев разгласи какви промени се плануват против войната по пътищата . Една от тях е водачите, които отхвърлят тест за дрога и алкохол, да бъдат съдени. Той уточни:

„ Срещнах се с министър Стоянов. В момента ревизираме какви проби се употребяват в Европа, с цел да вземем образец от тях. В Холандия, да вземем за пример, където марихуаната е легализирана, се употребяват акуратни проби. Когато приказваме за пътна сигурност, се сблъскваме с доста корупционни модели. Всъщност в България корупцията убива на пътя. Спомняте си случая с Георги Семерджиев, който опустоши две дами в центъра на София. Той е рецидивист с голям брой произшествия. Трябва да има законодателство и правила. “

Ананиев обясни, че се мисли и по опцията първата година младите водачи да нямат право да карат мощни коли , както и да се кара с по-малко точки.

„ 13% от всички ПТП-та се вършат от млади водачи, само че те скачат фрапантно в нощните часове. Много от автошколите не образоват на мрачно. Взимате брошура, излизате с другари и какво става – злополука “, разяснява депутатът пред „ NOVA “. Затова се мисли и за възбрана за шофиране на младите водачи сред 22:00 и 06:00 часа . Той изясни:

„ Изключение може да се направи, в случай че има компаньон – човек със стаж зад кормилото. “

По думите на Ананиев всеки избавен живот е една победа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР