Депутатът от парламентарната група на БСП Валери Жаблянов настоя ръководството

...
Депутатът от парламентарната група на БСП Валери Жаблянов настоя ръководството
Коментари Харесай

БСП се ядоса на медиите, че показвали кадри на депутати без маски

Депутатът от парламентарната група на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов настоя управлението на Народното събрание да спре "електронния гнет " над депутатите, които малките екрани показвали без маски. Думите на социалиста бяха във връзка това, че депутатите, които в сряда са били без маски в пленарната зала, ще бъдат издирени по записите и евентуално глобени с 300 лв..

Вчера, макар заповедта на здравния министър за носене на маски на закрито, в Народното събрание имаше депутати без маски, а медиите излъчиха репортажи за това. От Народното събрание оповестиха, че Столичната районна здравна ревизия е направила констативен протокол и желае записи, с цел да откри кои са лицата без маски.

Според Жаблянов се правил електронен гнет над народните представители, което ги дискредитирало и им нанасяло морални и други вреди. Така се рушал и престижът на Народното събрание.

В отговор председателстващият съвещанието Емил Христов от ГЕРБ разгласи, че счита, че народните представители би трябвало да дават образец при носенето на маски.

По-късно от името на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков сподели, че партията му не счита, че снимането на депутати без маска е безчинство над тях. Според него половината от социалистите в сряда са били без маски и медиите имат право да проявят интерес по какъв начин се съблюдават ограниченията в Народното събрание. По думите му, в случай че депутатите от ГЕРБ са били без маски, сътрудниците им от Българска социалистическа партия нямало да се изкажат против медиите.

Биков напомни, че редица негови сътрудници от левицата са определили отделянето на публицистите в зала "Запад " като посягане върху свободата на словото.

"Сега наричате безчинство това, че медиите са слезли в залата и снимат каквото решат. Няма по какъв начин ние да кажем на медиите кого да снимат и кого да не снимат ", сподели още депутатът от ГЕРБ и продължи - "Категорично не сме съгласни с това, че медиите през управлението на Народното събрание би трябвало да бъдат лимитирани. Не сте по този начин чувствителни, когато медиите преследват нас. За страдание и за благополучие медиите са факт и те са факт в една демократична страна ".

В отговор Валери Жаблянов уточни, че медиите освен пазят права, само че и ги нарушават.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР