Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев наследява от Цветан Цветанов шефското

...
Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев наследява от Цветан Цветанов шефското
Коментари Харесай

Цветанов и Нунев - новите „Миладин и Костадин“

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев наследява от Цветан Цветанов шефското място във вътрешната комисия на Народното събрание. Хората, които ги познават по от близко въобще не са сюрпризирани по една единствена причина. А тя е, че през последните години двамата са като скачени съдове, като „ дупе и гащи “, като „ Миладин и Костадин “-сиреч неразделни. Където единият, там и другият.
Затова и напълно предстоящо няма да има смяна в работата на въпросната комисия, тъй като косвено тя още веднъж ще бъде в ръцете на Цветанов. Досега Нунев като редови член, не е показал забележителна интензивност в комисията. Но е придобил умеенето от разстояние да следи всяко деяние на шефа си и да реагира на мига, щом разчете знаците на тялото му. За да се стигне до тази естетика, двамата сигурно са изяли кило сол. Цветанов и Нунев са неразделни и отвън Народното събрание. Рамо до рамо посрещат провокациите по време на молитвените закуски в Съединени американски щати, скъпарските круизи край Маями и етнофестивалите в Жеравна. Заедно театралничат на фотоси както с маркови костюми, по този начин и с национални носии. На доста места са съпроводени от половинките си. Често компания им прави някогашната зам.-министърка на спорта Ваня Колева, паднала неотдавна като кръстника си Цецо в клопката на „ апартаментгейт “. Съпругът на Колева също е в колектива.

В първата си медийна изява като ръководител на вътрешната комисия Пламен Нунев се „ направи на ням “ за въпросите, свързани с жилището на Цецо, както и за имотните кавги към шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Като същински войник за сигурност и правдивост измънка под носа си: „ Ако има такива декларирани сигнали…Не мога да кажа все още “. Съвсем предстоящо направи завой и влезе в клишето: „ Важните за мен проблеми са миграционната политика, противодействието на проведената престъпност, тероризма, както и противопоставяне на битовата и стандартната престъпност “. Явно, че казусът с корупцията по високите етажи на властта, поради която България влиза в отрицателните отчети на Европа и Съединени американски щати, Нунев ще го остави за някой различен път.

Нунев е някогашен служител на реда от Русе. Проблемите на ченгетата, обаче са му далечни. При последните митинги на ченгетата за по-добро възнаграждение в София, екип на Фрог видя по какъв начин Нунев, подмина стачкуващите на прибежки. Изниза се без даже да обели и дума с някогашните си сътрудници.

В началото на годината стана ясно, че някогашният обществен министър Емилия Масларова осъди България пред Европейски съд по правата на индивида поради мнения, направени от представителя на тогавашния основен прокурор Борис Велчев и депутата от ГЕРБ Пламен Нунев. Заради тях страната би трябвало да заплати на Масларова 5000 евро за нарушение на презумпцията за невиновност и 3000 евро разноски по делото. Разбра се, че Държавата, тоест всички ние ще плащаме поради следното изявление на Пламен Нунев:

" Там ние (парламентарната комисия) сме фиксирали и служебните нарушавания, които са осъществени от някогашната министърка Емилия Масларова. Знаем, че има формирано наказателно произвеждане за заграбване на държавни пари в размер на към 11 млн. лева Изводът, който може да се направи, е, че този случай е един характерен образец на корупционно държание посредством нарушение на Закона за публичните поръчки от върховен представител на изпълнителната власт, от министъра ", споделя Нунев в изявление за вестник на Делян Пеевски. Според съда в Страсбург този коментар съставлява жестоко нарушаване на презумпцията за невиновност.

Като бял ден е ясно, че промяната на Цветан Цветанов с Пламен Нунев няма да промени работата на вътрешната комисия в Народното събрание. Както и до момента, тя ще продължи официално да извършва отговорностите си, като понякога ще вика шефа на Министерство на вътрешните работи или негови подчинени, с цел да им задават „ комфортни “ въпроси. Не чакайте от Нунев да извади нескрито горещите картофи на Министерство на вътрешните работи, нито пък да направи изпитание, с цел да разбута проблемите в системата. Няма да го видите нито за момент ядосан поради блатото, в което сме подгизнали. В негов жанр е да ви се усмихва и да ви се кълне, че всичко си ни е наред.

Бел. ред . „ Миладин и Костадин “ е известно сатирично предаване на БНР през 60-те години на предишния век. Рожба е на така наречен „ Селска редакция “. В него са отразявани недъзи и недостатъци на обществото, наречени “грешки на растежа”. Заради възходящата му известност Централен комитет на Българска комунистическа партия стопира предаването.

Екип на Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР