Депутатът от ГЕРБ Мартин Харизанов излезе на пленарната трибуна с

...
Депутатът от ГЕРБ Мартин Харизанов излезе на пленарната трибуна с
Коментари Харесай

ГЕРБ реши да поучава партиите и служебния кабинет за войната по пътищата

Депутатът от ГЕРБ Мартин Харизанов излезе на пленарната естрада с концепцията да уважи паметта на двамата младежи, които починаха при на столичния бул. " Сливница ". Речта му обаче се трансформира по-скоро в поучителен урок към останалите депутати за неналичието на ограничения и отговорност.

Той цитира черната статистика на починалите при пътни произшествия през първото тримесечие на годината и подлага на критика Министерство на вътрешните работи, чийто " показни акции " не били задоволителни за преодоляването на ежедневните нарушавания по пътищата.

" Зад тези числа стоят орисите на действителни хора и стотици почернени фамилии. Техните погледи са вперени към нас - хората в тази зала. Призовавам ви да сведем глава, да поемем отговорност и да предприемем действителни дейности за преустановяване на войната по пътищата ", сподели той пред депутатите.

Харизанов укори и служебния кабинет на президента Румен Радев за неналичието на дейности, макар че държавното управление си е сложило за приоритет точно решаването на този проблем. Депутатът от ГЕРБ изрази отчаяние и от останалите партии, както и от прокуратурата, само че беше изключително сбит във връзка с пътните произшествия по време 10-годишното ръководство на ГЕРБ.

" Ше кажете ГЕРБ ръководи 10 години? Така е, само че не ГЕРБ спря построяването на пътната мрежа в страната в търсене на политически дивиденти. Припомнете си при кой министър беше открит чадър над Георги Семерджиев ", сподели той с отпратка към държавното управление на Кирил Петков и случая на бул. " Черни връх " от юни 2022 година

Харизанов обаче посочи, че тематиката не трябвало да се политизира и всички трябвало да поемат отговорност за войната по пътищата.

" Да виновни сме за войната по пътищата, само че освен ние и единствено вие, а всички заедно ", добави той, като прикани всички партии за незабавни ограничения по казуса.

Депутатът изиска неотложно да бъдат направени ограничения против " незаконното държание на пътя ", както и кръгла маса, на която да се дискутира този сериозен проблем.

" Да създадем оферти за промени в закона, само че такива, които да санкционират и да превентират убийствата на пътя. Повече не можем да останем слепи и глухи за почернените фамилии. Длъжни сме да почетем паметта на хиляди българи, починали във войната по пътищата, като я прекратим ", заключи Харизанов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР