Депутатът от БСП Славчо Велков за пореден път се изказа

...
Депутатът от БСП Славчо Велков за пореден път се изказа
Коментари Харесай

Славчо Велков: ГЕРБ са в средата на пътя към края си. Най-късно догодина ще има предсрочни избори

Депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков за следващ път се изрече остро против ръководещата коалиция.

" Това бе следващият път на изпускане на парата от защитния клапан на ръководещите, само че рано или късно котелът ще гръмне. Аз през октомври още заявих, че ГЕРБ са при започване на края си. Тогава го дефинираха като сензация, тъй като в партията не го осъзнават. Но водачът им доста добре го осъзнава. Сега към този момент споделям, че твърдо те са в средата на пътя към края на ръководството си ", сподели Велков в ефира на БТВ.

Той напомни и какво е продиктувало думите му преди съвсем една година. " Тогава бяха производители на доста гейтове - суджукгейт, кумгейт, по-късно последваха престъпните истории - двойните убийства, бягствата от пандизите, напълно неотдавна бе банкрута на застрахователната компания, големия пробив в киберсигурността на страната посредством комерсиалния указател, а в този момент за жалост видяхме и кървави резултати, имам поради Своге. Така че оставката на двама-трима, може би пет до другата седмица министри, няма да реши казуса. Аз не нареждам промените на ГЕРБ, ние желаеме оставка на цялото държавно управление ", разяснява още депутатът.

" Ще изтъквам един популярен, огромен деспот, който споделя, че гибелта на един човек е покруса, а гибелта на милиони е статистика. Така че в случай че единствено един-двама души бяха починали край Своге ние нямаше в този момент да приказваме на тази тематика. Това, което се случи, демонстрира безхаберие в институциите ", добави Велков.

Той разяснява и свадите в НФСБ и ръководещата коалиция. " Преди два дни чух, че Сидеров назова отношението на Симеонов към случилото се Радини безредици. Не бих ги определил по този начин, защото едното е подбудено от любовни трепети към Бойчо Огнянов, а другото е подбудено от изразени връзки към Бойко Борисов. Не мога да кажа дали да подаде оставка, само че напрежението там е голямо и то няма да престане нито със снощия съвет, нито изобщо скоро. Снощният съдружен съвет сподели ясно, че в ръководството се остава непременно. Краят ще е през 2019 г. Предсрочни избори сигурно ще има и в случай че не престават тези кавги и проблеми, че даже и кървави, ще са още следващата година. Стотици са смъртоносните клопки като Своге, и вие го знаете ", сподели още Славчо Велков.

Той бе запитан и за коментар по отношение на абсурда, който свърза БФС с подземния свят: " Скандалът с Митьо Очите не би трябвало да бъде приписван на Българска социалистическа партия, тъй като толкоз години страната не може да се оправи с него. Колкото до Бенчо Бенчев, по този начин или другояче там от дълго време бе оповестено, че има разграничение сред него и Българска социалистическа партия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР