Депутатът от БСП Михаил Христов, който е двукратен параолимпийски шампион

...
Депутатът от БСП Михаил Христов, който е двукратен параолимпийски шампион
Коментари Харесай

Депутат с увреждания отвърна на свой колега, който поиска да праща деца с увреждания в домове

Депутатът от Българска социалистическа партия Михаил Христов, който е повторен параолимпийски първенец в дисциплината дълъг скок, взе отношение за думите на своя сътрудник от " Обединени патриоти " (НФСБ) Петър Петров. Лидер на НФСБ е Валери Симеонов, който провокира абсурда с майките на деца с увреждания, наричайки ги " кресливи дами " и определяйки децата им като " сякаш заболели ".
Припомняме, че Петров направи скандално изявление пред " Дарик радио ", в което изясни, че децата с увреждания трябвало да отиват в домове, където да им оказват помощ. Петров обясни, че виждал " това знамение по какъв начин тези деца, другояче ненормални във всяко едно отношение, изнасят концерти, по какъв начин рисуват " в един цех за телове до Мездра, чието име не може да се сети. " Според мен е възмутително, че те (бел. ред. - майките на деца с увреждания) отхвърлиха ваучери с част от тези пари (увеличените средства за хора с увреждания), с които те да могат употребяват профилирана здравна помощ и желаеха парите, това не е вярно ", сподели още Петров. След като думите му се разпространиха, той направи конкретизиране, че не бил свестен вярно и имал поради такива деца да вървят в центрове и с тях да работят експерти, в които да им оказват помощ, с цел да могат родителите им да работят. И изиска майките, които се оправят с парите от страната, давани за децата им, да го заявят обществено ясно.
" Г-н Петров, какво трябваше да се случи с мен след случая, който ме сполетя на 14-годишна възраст? Да бъда пренебрегнат в дом ли? Как щеше да повлияе това на моята душeвност, израстване, дали в случай че бях надалеч от родителите си и тяхната грижа щях ли да се окуражавам да стана студент, да последвам Право, да реализира три международни върха и сега щях да бъда Ваш сътрудник и да пробвам да трансформирам суровите дългогодишни закони, изковани точно за хората с увреждания? Пиша този статус преди гласуването на доста значими промени в закона за хората с увреждания. Наясно съм какъв брой разлюляна е страната сега и какъв брой е разчувствуван народът от всички неправди, с които е принуден да се помири, само че приканвам медиите да наблюдават протичащото се идната седмица и гласуването на моите сътрудници, тъй като това за следващ път ще даде отговор на въпроса - имат ли право на НОРМАЛЕН живот хората с увреждания в България? ".
Реакцията на Христов идва на фона на избрани позиции на негови сътрудници по отношение на домашното принуждение. Вчера, 15 ноември, Димитър Стоянов от Българска социалистическа партия опонира на образец на ръководителя на Народното събрание и народен представител на ГЕРБ Цвета Караянчева по отношение на термина „ гонене “. Примерът на Караянчева беше, че момиче взема решение да се раздели момче, само че той всеки ден ѝ оставя по една алена роза на капака на колата, което в този момент не може законово да се счете за тормоз. Стоянов отвърна, че при подобен образец със закон се наказвала любовта. „ Много постоянно съседите могат да чуят един скандал, само че не знаят, че вечер под завивките връзките се изглаждат “, добави Стоянов и изрази безпокойство, че при каузи за бракоразвод такива образци като с розата ще бъдат употребявани за доказване на психическо принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР