Депутатът от БСП Кристиан Вигенин съобщи изненадващо, че се оттегля

...
Депутатът от БСП Кристиан Вигенин съобщи изненадващо, че се оттегля
Коментари Харесай

Вигенин се оттегли от лявата евролиста

Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин заяви изненадващо, че се отдръпва от надпреварата за място в листата на партията за европейските избори, макар многото номинации, които е получил от структурите. Бившият външен министър към този момент е бил член на Европейския парламент.

Вигенин изпрати отворено писмо до всички социалисти, в което ги уведомява за решението си да остане депутат в българското Народно заседание и благодари на към стотината общински и районни организации, издигнали кандидатурата му.

"Обръщам се и с думи на отговорност. След дни на сериозен размисъл, претегляйки разнообразни причини по какъв начин мога да бъда най-полезен за Българска социалистическа партия и за България в идващите няколко години, аз взех своето решение - оставам тук! Признавам, че беше изкушаващо да се боря за място в Европарламента, който напуснах преди 6 години, с цел да се върна в националната политика, а в този момент, с насъбрания опит като министър и народен представител, да се опитам да реализира повече в Брюксел. Но в днешната обстановка няма място за страсти и ирационални решения ", написа социалистът.

Сред претекстовете си той акцентира, че има отговорности пред гласоподавателите си в Ямбол и че като вицепрезидент на ОССЕ има доста задължения до края на тригодишния му мандат. Вигенин показва и че съгласно него не е редно да бъдат изоставяни такива позиции, още повече, че ОССЕ ще връща своето значение като организация, която обезпечава разговор и способства за мира в Европа и света.

Вигенин отхвърля този му ход да е обвързван по някакъв метод с гласуването на последния пленум за лидер на лявата евролиста. Тогава членовете на Националния съвет се разделиха във вота си за Елена Йончева и Сергей Станишев. Но в последна сметка завоюва журналистката, която е народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия, с двадесет гласа преднина пред президента на ПЕС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР