Депутатът от БСП Антон Кутев коментира твърденията, че е идеолог

...
Депутатът от БСП Антон Кутев коментира твърденията, че е идеолог
Коментари Харесай

Антон Кутев: Управлението на ГЕРБ е пред падане заради некадърност

Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев разяснява изказванията, че е идеолог на митинга на майките на деца с увреждания, с думите, че това е вулгаризиране на тематиката от страна на някои среди. Той ги дефинира като опит за целенасочена политическа офанзива.
Кутев посочи, че публикуваният чат, в който се приканва за поддръжка на митинга, не е вътрешнопартиен на Българска социалистическа партия, а чат на обществената комисия, в който е писал депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков. Там Гьоков е поканил депутатите от комисията да поддържат митинга.
Отидохме с към 20-30 младежи. Още същата вечер на митинга ясно съм написал в страницата ми във „ Фейсбук”, че с младежи от Българска социалистическа партия сме подкрепили митинга на майките, тъй като считаме, че е справедлив”, изясни Антон Кутев.
„ Исках да покажа на майките на деца с увреждания, че в действителност ги поддържаме. Исках да покажа отношение, само че никога не е било яхване на митинга. Не ставаше дума за масовка – нямаше и 30 души, от които 4-5 бяха депутати от социалната”, обясни той.
По думите му митингът е на група хора, които са „ притиснати до стената”. „ Те нямат избор и по тази причина ще стигнат до края. Тук не е битка за втори пъстър тв приемник, тук битката е за оживяване”.
Кутев означи, че не е виждал есемеси от премиера Бойко Борисов до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с молби от редиците на левицата. Той посочи, че самият той в никакъв случай не е изпращал есемеси и не се е обаждал на Борисов. „ С Борисов съм се виждал за финален път преди 12 година в кабинета му, когато беше кмет на София, а аз – общински консултант от опозицията”, сподели Кутев.
Според него Нинова въобще не е трябвало да влиза в тази тематика. „ Няма проблем в това някой български народен представител да изпрати есемес на премиера, да си приказва с него и да се среща с него. Няма и неприятно той да желае нещо, стига това, което желае, да не е персонална полза, а да бъде нещо, което касае гражданите”, счита депутатът от Българска социалистическа партия.
„ Не е проблем в това дали някой е пращал есемеси, а какво са съдържали. Съществено е дали някой е желал персонално облагодетелстване от Борисов”, уточни Кутев.
По думите му избор на съмнение към кабинета, особено за опазването на здравето, би трябвало да има.
„ Системата е пред срутване. Министърът предлага по какъв начин да вкара още пари в системата”, сподели Антон Кутев. Според него „ ръководството се клати само” и е „ пред рухване от единствено себе си заради некадърност”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР