Гражданите и институциите вече имат свободен достъп до становищата на

...
Гражданите и институциите вече имат свободен достъп до становищата на
Коментари Харесай

Сайт дава информация как да си сложим соларен панел

Гражданите и институциите към този момент имат свободен достъп до мненията на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) по използване на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовата нормативна уредба по най-често задаваните въпроси от общини, специалисти и частни лица.

На интернет страницата на службата действа нов раздел „ Становища “, в който са качени издадените през 2023 година и 2024 година уточнения, показват от ДНСК.

Целта е да се подкрепят и улеснят както жителите, по този начин и целият строителен бранш, защото ще се пести време при събиране на информация, изясни началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова. Ще се вършат и по-бързи информации при сходни проблеми.

В новия раздел потребителите могат да намерят друга информация – вписване на механически паспорти за нови строежи; използване на нормативната уредба при присъединение на обекти към съществуващи мрежи на техническата инфраструктура.

Улесняват издаването на позволение за градеж

Публикувани са също инструкции за приложимостта на наредбите на член 41, член 42, член 137, член 144, член 147, член 151, член 192, от Закон за устройство на територията, § 5 от ДР на ЗУТ; използване на наредбите на член 77, член 93 от Наредба № 7/22.12.2003г. на Министерство на регионалното развитие за правила и нормативи по устройство на обособените типове територии и устройствени зони и други
 istock istock
Всички те са доказани от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Най-многобройни са въпросите, свързани с проектирането и построяването на фотоволтаични централи и уреди (разпоредбата на  член 147, алинея 1, т. 14 и 14а от ЗУТ).
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР