Депутатът Елена Гунчева, която напусна партия , се оплака от

...
Депутатът Елена Гунчева, която напусна партия , се оплака от
Коментари Харесай

Елена Гунчева с още шокиращи разкрития за Костадин Костадинов и партия Възраждане


Депутатът Елена Гунчева, която напусна партия " ", се оплака от тормоз поради решението ѝ да напусне парламентарната си група. Тя разкри, че има " черен лист " с хора, които не харесват Костадинов, на които е лепнато клеймо " народен изменник ".

" Вчера, както мнозина от вас знаят, изтеглих оставката си от Народното събрание. Поради интереса към това мое деяние, ще посоча няколко аргументи ", написа в своя фейсбук профил депутатът Елена Гунчева, която напусна ПГ " ", само че отдръпна оставката си от Народното събрание и по този начин стана самостоятелен народен представител.

" От предходната седмица съм клеветена, обиждана и тролове са пуснати непрекъснато на профилите ми и в обществените мрежи, които имат едни и същи опорки. Аз съм предателка, Костадинов е популярен, той е единствен, а аз как така съм си разрешила да опетнявам партията ", написа тя.

" Вчера в Народното събрание моята оставка беше точка девета. Костадинов толкоз нямаше самообладание да се махна, че предложиха оставката ми да се гласоподава незабавно като втора точка. Нескрита наслада, че повече няма да им преча. Е, не познаха. Когато правиш каквото и да било, постоянно има последствия. Аз съм никоя, определена от хората. Но какво е оправданието на водача да се държи по сходен неподобаващ метод, вместо да си изчака точката ", декларира тя.

" Ето за какво желая да попитам кое е по-достойно – да предадеш човек, който е предал концепцията за България поради персоналното си его и е предал хората, които му имат вяра, или да предадеш единствено този – първия, само че не и концепциите си. Тези хрумвания, които съм излагала неведнъж пред хората много време преди да вземам участие в изборите от листите на. Да заставам като чинно и правилно куче, което продължава да маха с опашка, даже да го ритат и да го връзват на верига. Както към този момент споделих, това означаваше да предада себе си. Наблюдавах доста деликатно тази седмица реакцията на водача и хората на " ". Заканите да ръководи независимо България пък могат да са мотив единствено за терзание по отношение на здравия разсъдък, тъй като политическа логичност, най-малко към този миг, за това няма. А думата „ Аз, аз, аз ” по няколко пъти в изречение несъмнено нервира мислещите хора. Втълпяването на някаква точност и обожествяване на водач, нормално водят до мощно и мъчително рухване ", разяснява още тя.

" Костадинов даже не можа да реагира почтено на обстановката, а оплю човек, който над една година му помагаше интензивно и постоянно беше зад него в борбата. Но когато главнокомандващият прави неточност след неточност, това би трябвало да се показва ", акцентира още Гунчева.

" Осъзнах и грешката си да разреша на хора, които назовават народа ни „ фашистка ” и „ п... ” сган, уроди, биологични боклуци и прочие, да бъдат позволен в ръководството с омертата на всички нас, които мълчим за лъжите и проблемите, с цел да бъдем почтени. Проблемът е, че в политиката сходно достолепие и безмълвие ги заплаща народа ни. Мълчахме за Борисов, видяхме в какво се трансформира. Мълчахме за Костов, за Димитров, за кого ли не. За да съблюдаваме образование и приемливост. И избирахме хора, които даже не почитат задоволително народа си, с цел да не го псуват намерено. Подборът на Костадинов кой е патриот и кой е фашист, е доста елементарен – Харесваш Костадин – ти си родолюбец и добър човек, не го харесваш – ти си народен изменник, фашист и ще бъдеш вкаран в описите. Аз това не го одобрявам, тъй като доста ми припомня за едни истории от тридесетте години на предишния век, като виждам доста сходства в риториката, и даже стойката и жестовете. Аз не желая да ме ръководи човек, който ме нарича фашистка сган и изменник, когато му задам въпроси къде са изхарчени над 200 000 лв., които са за работата на депутатите и несъмнено не са използвани за задачата си. И няма да го позволи ", закани се националният представител. 

" Аз съм русофил и в никакъв случай не съм го крила. Дистанцирането от русофилите на Костадинов и някои искрено русофобски изявления от други депутати от партията, ме наведоха на мисълта, че това не е русофилска партия. Пак подсещам, че ми беше натяквано, че не е трябвало да отивам на Безсмъртният полк в София ", акцентира Гунчева.

Гунчева написа, че  макар че доста от точките към този момент се потвърдиха, като тези с безотчетните пари, това не се разяснява в партията.

" От дълго време се чудих какво в действителност се случва с тях и със дотацията. На нас Костадинов ни обясняваше, че се пазят за избори. Даренията, които той уточни, са една малка част от безотчетните единствено за един месец. 42000 лв. на месец. Шест месеца. Пресметнете. След това внезапно се оказа, че вместо политическа, сме развивали издателства активност в такива мащаби, че изцяло съществено предлагам партията към този момент да се назовава „ Издателство Възраждане ”. Да припомня нещо, за което ми е необичайно по какъв начин почитателите не обръщат внимание – учебникът е за деца, а посредством него се прави политическа активност. Той се раздава на деца на партийни мероприятия. Костадинов се снима с деца и с учебника. Кое кой не е схванал от Закона за протекция на детето, който защитава децата от въвличането им в политическа активност, аз най-малко не разбрах ", разкрива тя.

Според нея, окалящата акция се води във всички страници и групи на партията. Мантрата „ Ние ще управляваме ”, е доста добра, стига човек да не се огледа в фрагментите, които ще бъдат ръководещи, добавя Гунчева.

" Ако не виждаме грешките, не можем да ги изправим. Ако умните отстъпват, на ред идват простаците, които са силата на света. Ако човек избра да съобщи себе си и концепциите си, само че не и водача си, тъкмо тогава той не е заслужен. Няма да заставам дълго в този парламент. Неговият край се вижда. Но и някои хора би трябвало да осъзнаят, че политиката е мръсна игра. И в случай че те играят мръсно, постоянно може да се откри по-добър състезател от тях. И нормално това е истината ", написа още Гунчева.









 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР