Депутат от ПП Възраждане поиска оставката на министъра на културата

...
Депутат от ПП Възраждане поиска оставката на министъра на културата
Коментари Харесай

От Възраждане поискаха оставката на министъра на културата още в понеделник

Депутат от Политическа партия " Възраждане " изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов във Facebook.

Народният представител Цончо Ганев, както и сътрудника му Ангел Георгиев, разясняват в свои постове отпуснатите 10 хиляди лв. за изложбата " Другите българки ". В нея транссексуални театралничат като модели на великия български художник Владимир Димитров - Майстора.

От пресцентъра на партията оповестиха, че ще излязат с публична позиция по тематиката при започване на седмицата.

В обява в профила си в обществената мрежа през днешния ден депутатът Цончо Ганев показва, че тъкмо когато означаваме 140 години от рождението на художника, " Министерство на културата отпуска 10 000 лв. за фотосесия, в която няколко " розови понита " да се гаврят с неговото непреходно творчество ". Депутатът показва, че от " Възраждане " към този момент са потърсили министъра на културата да даде пояснение и отбелязва, че същият бил болен и не можел да ги одобри. Ганев приканва министъра на културата да подава оставката си още понеделник.

Преди дни депутатът от " Възраждане " Ангел Георгиев написа във Facebook, че предлага въпросната сума да се отпусне за българските общности в чужбина, като посочи, че няма пари за българските православни общности, само че има пари за сходни изложения.

" За българските православни общности отвън страната се поставят 60 000 лева годишно, които Дирекция " Вероизповедания " предлага да отпаднат напълно ", е показал Георгиев, след което е предложил тази сума да стане 70 хиляди лв..

" Това е един план, който се упражнява върху творчеството на един от най-големите ни художници ", разяснява националният представител.

Припомняме: Скандалната галерия на име " Другите българки " ще бъде показана на 8 март - тя показва българи трансджендъри, които театралничат като модели на Владимир Димитров-Майстора.

Творбите на художника Михаил Вучков провокираха доста остра реакция, откакто планът му получи 10 000 лв. от „ Национален фонд просвета “ към Министерството на културата.

Епицентър.бг научи, че планът на Вучков е получил финансиране преди година и половина от Фонд " Култура " по стратегия " Социално ангажирани изкуства ".

Критика към плана пристигна и от страна на художници и ценителите на изкуството. Някои от тях дефинираха работата на младия художник като „ замяна на изкуството “.

Българското общество разумно реагира остро на пропагандния ЛГБТ план “Другите българки”, в който с финансиране от “Национален фонд култура” се показва фотосесия на транссексуални, имитиращи дамите от картини на великия български художник Владимир Димитров-Майстора.

Информацията за тази насмешка с обществени пари и с културното благосъстояние и завещание на България се популяризира бързо, ядосвайки мъже и дами от всички обществени сфери в страната. Възмущението и отвращението преобладаваха в реакциите към този самобитен “транссексуален” римейк на някои от най-прочутите и изящни художествени сюжети на именития създател.

Откровената агитация на все по-нагло навлизащия и у нас ЛГБТ активизъм съответства с честването на 140 години от рождението на Майстора. А самата “фотографска възстановка” с неуместното име “Другите българки” е планувана за интернационалния ден на дамата 8 март.

Авторът на изложбата Михаил Вучков е снимал биологични мъже, които се разпознават като дами. Сред “моделите” е някогашният културист Тихомир, който нашумя в жълтото медийно пространство с новото си аз и името Мелиса Рангелова.

Вучков си сподели непосредствено, че “Другите българки” не било толкоз за изкуство, що се касае за “ЛГБТ активизъм”. Той е търсил малцинство за плана си и се е спрял на транссексуалните. В международен мащаб ЛГБТ лобито е необикновено могъщо и непрекъснато тормози хора, които споделят обществено простата истина, че има единствено два пола, мъжки и женски, както и, че един биологичен мъж в никакъв случай не може да стане жена, без значение от хирургическите интервенции и лекарства.

А специалистът от “Национален фонд култура” към министерството на културата Симеон Василев разяснява, че планът е утвърден за финансиране към програмата “Социално ангажирани изкуства”. Това се е случило през 2020-а като Вучков е желал двойно по-голяма сума. После е кандидатствал и за финансиране на документален филм “България в транс”, само че към този момент не е получил средства. Общият бюджет на плана “Другите българки” бил 44 900 лв..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР