Депутат от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" във федералния парламент

...
Депутат от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" във федералния парламент
Коментари Харесай

Разкрили са германски крайнодесен депутат, зависим от Русия?

Депутат от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " във федералния парламент е станал изцяло подвластен от Русия, съобщи Би Би Си.

Според оповестени от английската медия документи Маркус Фронмайер преди изборите за Бундестаг (долната камара на законодателния орган в Берлин) през 2017 година е получил забележителна материална помощ от Москва. В имейл, който е бил изпратен от Пьотър Премяк – някогашен офицер от съветското военноморско контраразузнаване и някогашен сенатор до Сергей Соколов – почитан чиновник в администрацията на стопанина на Кремъл Владимир Путин – са били оценени възможностите на крайнодесния политик да стане народен представител.

"Вероятността Фронмайер да бъде определен е огромна. От наша страна се изисква помощ за приемането на нужния брой гласове. Очакван резултат: Пълен надзор върху парламентариста, който ще пази нашата позиция за Крим и ще лобира за отпадането на глобите против нашата страна ", се е посочвало в писмото.

Политикът в качеството си на народен представител от Бундестага е направил няколко визити в окупирания от Москва през 2014 година украински черноморски полуостров. Той също е направил редица изказвания в Народното събрание в интерес на премахването на рестриктивните мерки, въведени от Европейския съюз против Русия поради намесата на Кремъл във вътрешните работи на Украйна.

Фронмайер пред Би Би Си е декларирал, че писмата са били подправени. Той е обвинил съперника на Путин – Михаил Ходорковски в опит за дискредитиране. Документите са били публикувани от организация, обвързвана с живеещия в Швейцария предприемач.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР