Депресията, тревожността и високите нива на стрес са почти ежедневие

...
Депресията, тревожността и високите нива на стрес са почти ежедневие
Коментари Харесай

Храните, с които борим стреса и депресията

Депресията, тревогата и високите равнища на стрес са съвсем всекидневие за хората по целия свят. А като се изключи че вредят на душeвността, те могат да окажат и отрицателно въздействие върху физиката - като качим тегло да вземем за пример.
 Закари Леви,
И супергероите страдат от меланхолия и тревога

Закари Леви намерено за проблемите си

Когато тялото е подложено на натоварен стрес, то освобождава хормона кортизол, което от своя страна води до повишаване на апетита. Как се случва това? По създание по-високите равнища на кортизол основават по-високи равнища на инсулин в тялото и спад в кръвната захар. Перфектното изискване гладът за нездравословни храни доста да се усили.

Д-р Джейсън Блок изяснява пред WebMD, че това се случва, частично тъй като тялото освобождава химикали в отговор на храна, която може да има пряк успокоителен резултат.

Нещо повече, съгласно Women`s Health Mag, има няколко други навика, които подложените на стрес хора вършат и които водят до качване на тегло.

Хората с тревога постоянно не си набират задоволително количество сън . А неналичието на последния, сходно на напрежението, допринася за произвеждането на повече кортизол.
 Снимка 585023

Хората, които са уплашени, са и  по-склонни да прибягват към прочувствено хранене и да пропущат фитнеса . Да не приказваме, че постоянно се случва да забравим да ядем, когато сме заети на работа. Това забавя метаболизма и е по-вероятно да преядем по-късно денем.

Докато всички тези неща са сложни за превъзмогване, какво ще стане, в случай че използваме храната, с цел да подобрим настроението си? И по този метод да сведем до най-малко опциите за стрес и тревога. Вместо да се утешаваме с нездравословна храна, за какво не се опитаме да грабнем една от тези по-здравословни други възможности. 

Ето по какъв начин да използваме силата на тези храни, с цел да подобрим всекидневието си, съгласно.

Сардини
 Снимка 584088

Дребната риба е богата на омега-3 мастни киселини, които с помощта на противовъзпалителните си свойства провокират положително въодушевление. Според изследване, оповестено от, хората със признаци на меланхолия са се подобрили доста след началото на диета, включваща точно омега-3.

Нахут
 Снимка 584087

Канадски откриватели са разкрили, че витамин В6 липсва при пациенти със признаци на меланхолия, оповестява. Нахутът е превъзходен негов източник, както и главната съставка на различен извор на благополучие - хумуса.

Портокали
 Снимка 584086

Портокалите съдържат огромно количество витамин С. Той е прочут с това, че оказва помощ за намаление на кръвното налягане, както и равнищата на кортизола, вследствие на което се усещаме по-спокойни и уравновесени, пише .

Спанак
 Снимка 584085

Той също е богат на витамини В, което може да помогне за повишение на равнищата на серотонин. От своя страна, хормонът покачва настроението ни по натурален метод.

Малини
 Снимка 584084

Според високото наличие на антиоксиданти предотвратяват или най-малко понижават депресията. Малините са богати именно на тези субстанции.

Моцарела
 Снимка 584083

Това може да е изненада за мнозина, само че моцарелата в действителност съдържа повече триптофан, в сравнение с една пуйка. Тази аминокиселина е обвързвана с мозъчната функционалност и производството на серотонин.

Авокадо
 Снимка 584082

Според, авокадото е богато на витамин В, който изпраща невротрансмитери - серотонин и допамин, които пък способстват за по-добро въодушевление.

Броколи
 Снимка 584081

Те има голям брой хранителни изгоди. Нито един зарзават не съдържа толкоз хром, колкото броколите.  пише, че хромът играе основна роля в синтезиране на серотонин, норепинефрин и мелатонин.

Черен фасул
 Снимка 584080

Черният фасул е цялостен с фолиева киселина и магнезий - хранителни субстанции, които са свързани с битката с депресията. Според, диета, богата на магнезий, понижава риска от меланхолия.
 Вегетарианство, веган диета, яденето на месо и каква е връзката с депресията, и тревогата
Пази ли ни месото от меланхолия

Какво откриха учените

Кашу
 Снимка 584079

Говорейки за магнезий, кашуто е страховит негов източник. По данни на, в случай че консумираме храни с ниско наличие на магнезий сме по-склонни да изпаднем в депресия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР