Депресия в земята Това е един от най-страшните природни феномени. С

...
Депресия в земята
Това е един от най-страшните природни феномени. С
Коментари Харесай

Още 7 невероятни природни феномена

Депресия в земята

Това е един от най-страшните естествени явления. С времето водата подкопава почвата под повърхността и земята се свлича внезапно. Някои от дупките са дело на природата, само че други са резултат от човешка интервенция. Отклоняването на водите може да образува празни пространства, а спуканите тръби еродират другояче стабилната почва. Понякога дълбоки стотици метри, тези дупки гълтам улици, тротоари и цели здания.

Каещите се

Това са изключителни естествени, ледени шипове, кръстени на монаси от Ню Мексико тъй като наподобяват на шапките, които носят. Срещат се извънредно рядко на огромни височини, доближават височина над 2 метра и образуват големи полета. Формират се при характерно размразяване на ледовете и шиповете в действителност забавят топенето, защото хвърлят сянка, а сред тях студеният вятър охлажда планината.

Лещовидни облаци

Снимка: Perry McKenzie Jr

Това са солидни облаци със мощни течения, които могат да повдигнат безмоторен авиатор на огромна височина. Тези облаци постоянно се бъркат за НЛО поради формата си. Образуват се, когато вятърът набира скорост към огромен обект, да вземем за пример планина.

Светлинни стълбове

Това са стълбове светлина в небето, които като че ли идват от на никое място. Този феномен се следи, когато светлината се отразява право нагоре от ледените кристали. Въпреки че наподобяват като солидни лъчове светлина, ефектът  се дължи на вашата позиция.

Лъжливо слънце

Също като при светлинните стълбове, лъжливото слънце се дължи на светлината, която минава през ледените кристали. Различната форма и посока на кристалите могат да повлияят както на дължината на опашката, по този начин и на цветовете на лъжливото слънце. Различни климатични условия на други планети в слънчевата система основават ореоли с по четири лъжливи слънца. Явлението се е следило още от антични времена и е разказано от египтяни и гърци.

Огнени вихрушки

Огнените вихрушки (наричани още огнени дяволи) се появяват в или към вилнеещи пожари, когато е на разположение точната композиция от климатични условия. Феноменът може да се следи и при други естествени бедствия, като трусове или гръмотевични стихии. Могат да бъдат извънредно рискови и предизвикват опустошения и гибел на огромен радиус. Огнените вихрушки доближават до 1600 метра в небето, вятърът в тях се движи с над 160км/ч и не престават по 20 минути.

Оранжева луна

Това е феномен, който доста хора са виждали – красива оранжева луна, висяща ниско в небето. Но каква е повода за това? Когато луната е ниско на хоризонта, светлината, която се отразява в нея би трябвало да премине през по-голяма част от атмосферата ни, която пропуща единствено жълтото, оранжевото и аленото.

Източник: webecoist.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР