Депресия, тревога и посттравматично стресово разстройство могат да се развият

...
Депресия, тревога и посттравматично стресово разстройство могат да се развият
Коментари Харесай

Разкриха главните причини за депресията

Депресия, паника и посттравматично стресово разстройство могат да се развият след болести на сърцето, в това число сърдечна непълнота, инсулт и припадък, описват американски учени от Центровете по надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати (CDC), написа Eat This! Not That!.

По думите им към днешна дата е невероятно да се разкрият аргументите за депресията. Изследователите считат, че потиснатото положение може да се появи заради биологични, екологични и психични фактори.
Червеното месо и захарта водят до меланхолия - диетолог изясни за какво
Неправилното хранене може да докара освен до проблеми с храносмилателната система, само че и до меланхолия. Виктор Жиляев, диетолог и ендокр...

Психиатърът Марк Поллак е посочил като съществени признаци на депресията непрекъснато възприятие на горест или безпокойствие, отвод от занимания, които преди са носили наслаждение, нервност, бодърствуване, липса на вкус или преяждане, болки в стомашно-чревната област, буца в гърлото, проблеми с концентрацията, запомнянето или вземането на решения, непрекъснато възприятие на отмалялост, възприятие на виновност, безполезност или беззащитност.

„ Хората могат да са предразположени към меланхолия заради редица фактори, в това число промени на функционалностите на мозъка, фамилна анамнеза, стресови витални събития, неподходящи обществени проблеми, такива като беднотия, а също медицински проблеми “, прибавя той.

По-рано учените от Държавния медицински лицей на Пенсилвания обявиха, че постоянната консумация на гъби оказва помощ да се снижи рискът от пораждане на меланхолия и да се усили продължителността на живота. Те са провели огромно проучване, резултатите от което са оповестени в здравното издание.
Кои са индикаторите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат
Когато стресовите обстановки в живота ни дадат превес, е обикновено това да повлияе отрицателно на психическото ни положение, което може да д...

По думите на откривателите гъбите съдържат ерготионеин – антиоксидант, който може да отбрани клетките и тъканите от увреждания. Гъбите се явяват главен източник на аминокиселината ерготионеин, противовъзпалително средство, което организмът не синтезира независимо. Високото равнище на това вещество снижава риска от окислителен стрес, което също може да редуцира признаците на меланхолия.

Също по данни на учените постоянната консумация на гъби снижава риска от развиването на онкологични заболявания и укрепва психическото здраве.

 

 
Oблекчeте напрежението, като почистите дома или офиса си
Домакинската работа оказва помощ за възстановяване на психическото положение, настояват учени, а в този момент имате повече аргументи да подредите дома или о...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР