Депеш Мод ще гостуват в последната вечер на песенния фестивал

...
Депеш Мод ще гостуват в последната вечер на песенния фестивал
Коментари Харесай

Депеш Мод ще пеят в Сан Ремо, фестивалът завършва с обръщение от Зеленски - Култура

Депеш Мод ще гостуват в последната вечер на песенния фестивал Сан Ремо. В италианския курорт Сан Ремо през днешния ден се открива седемдесет и третото издание на фестивала на италианската ария, предадоха италианските медии.

Както нормално конкурсната стратегия и главните посетители на фестивала ще излязат на сцената на спектакъл „ Аристон ” в Сан Ремо. Но две спомагателни подиуми, на които ще има съпътстващи прояви, ще има на площад „ Коломбо ” и на кораба „ Коста Смералда ”, дебаркирал край крайбрежията на Сан Ремо.

Основен водещ на фестивала за трети следващ път е креативният шеф на проявата Амадеус. Той ще бъде асистиран в петте фестивални вечери от ветерана на италианската музика Джани Моранди.



В първата и последната вечер на фестивала съводеща ще бъде и светската лъвица, бизнес дама и блогърка Киара Ферани. Във втората и четвъртата вечер съводещи ще бъдат надлежно журналистката и телевизионна водеща Франческа Фаняни и актрисата Киара Франчини. В третата вечер съводеща ще бъде цветнокожата волейболна звезда Паола Егону, която е част от италианския народен волейболен тим, с който е печелила доста оценки.

За огромната премия на феста се борят 28 песни, измежду които осъществявания на Анна Окса, Джорджа, Марко Менгони, Джанлука Гриняни, „ Паола и Киара ”, Ултимо, Леванте, Елоди, Мадам, „ Мода ” и други

Специални посетители ще са „ Депеш мод ” (във финалната вечер), спечелилите отпреди две години „ Монескин ” (в третата вечер), „ Блейк айд пийс ” (в първата вечер), „ Пух ” (в първата вечер) и Орнела Ванони (във финалната вечер). Големите спечелили на фестивала в Сан Ремо от предходната година, дуетът Мамуд и Бланко, ще пеят още довечера като почетни посетители. Във втората фестивална вечер пък Ал Бано и Масимо Раниери дружно със съводещия на феста Джани Моранди ще образуват неподготвено трио. Истинска тълпа от звезди ще има в четвъртата фестивална вечер, когато участниците в конкурсната стратегия се състезават в обособена конкуренция за най-хубав кавър на италианска ария в дует с извести италиански реализатори. Сред тези известни дуетиращи половинки ще са Ерос Рамацоти, Санджовани, Карла Бруни, Ариза, Елиза, Ема, Алекс Брити, Ноеми, Биаджо Антоначи, Микеле Дзарило, „ Ле Вибрациони ” – все познати имена за феновете на италианската музика. На спомагателните подиуми на фестивала – площад „ Коломбо ” и на кораба „ Коста Смералда ” също ще има много звезди, измежду които Нек, Франческо Ренга, Акиле Лауро, Федец, Анализа и „ Рапрезентанте ди Листа ”.



Победителят на фестивала ще бъде избран в ранните часове на 12 февруари. А спечелилият във вечерта на дуетите ще бъде прочут в ранните часове на 10 февруари.

Фестивалът ще се излъчва по телевизия „ РАИ Уно ”, която е негов съорганизатор. Всяка една фестивална вечер ще продължи минимум три часа.

Във финалната вечер водещият на фестивала Амадеус ще прочете документално изказване от украинския президент Володимир Зеленски. Предвиждаше се той да се включи посредством видеоконферетна връзка, само че след митинги от редица политически сили и петиция против тази самодейност, беше решено, че включване на Зеленски няма да има, а той ще насочи единствено документално обръщение.

Тазгодишното издание на фестивала беше помрачено от пагубното земетресение в Турция, поради което в Италия за малко даже през вчерашния ден бе издадена паника за цунами, а италианските управляващи оповестиха, че ще изпратят специалисти от гражданска отбрана на засегнатите от труса турски региони.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР