Денят на труда – 1 май, традиционно беше отбелязан с

...
Денят на труда – 1 май, традиционно беше отбелязан с
Коментари Харесай

Масови демонстрации по света в Деня на труда


Денят на труда – 1 май, обичайно беше маркиран с митинги в разнообразни страни по света. Гръцките синдикати проведоха всеобщи демонстрации пред Народното събрание в Атина.

Хиляди гърци излязоха на митинг против високите цени и ниските заплати. Премиерът Кириакос Мицотакис разгласи увеличение на минималната работна заплата в Гърция от през днешния ден с 50 евро до 713 евро на месец. Синдикатите обаче разкритикуваха тази мярка като извънредно незадоволителна.

В същото време, поради 24-часова стачка на котва останаха всички транспортни кораби в Гърция. Протестират и водачите в публичния превоз.

Снимка: БГНЕС / EPA


Във Франция съперници на президента Еманюел Макрон се събраха на първомайски митинг една седмица след преизбирането му. Хиляди демонстрираха в центъра на Париж на против Макрон, чиято икономическа политика, в това число повишение на пенсионната възраст, докара до конфликт със синдикатите.

В Босна и Херцеговина миньори излязоха на митинг с искане за ценене на правата им и групов трудов контракт в региона на минното дело.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР