Денят на народните будители беше отбелязан в Москва с концерт

...
Денят на народните будители беше отбелязан в Москва с концерт
Коментари Харесай

Клавирното дуо "Атмосфери" изнесе рецитал в Москва

Денят на националните будители беше маркиран в Москва с концерт в клавирното дуо “Атмосфери ” в Руския народен музей на музиката  “Пьотр Илич Чайковски ”. Дебютът на Мила Михова и Александра Дичева пред съветска аудитория се състоя в границите на плана “Нова българска музика ” - взаимна самодейност на музея и Българския културен институт в Москва.

Въпреки обвързваните с епидемията от Ковид-19 строги ограничавания Мила и Александра дебютираха в Москва пред цялостна зала и определено успяха да очароват съветската аудитория. В Руския народен музей на музиката прозвучаха творби от Шуберт и Бах, както и пиеси на българските композитори Лора Ал-Ахмад, Юлия Ценова и Пенчо Стоянов. Мила и Александра се пробват да създадат актуалната музика притежание освен на меломаните, само че и на по-широка публика.

През месец май младите пианистки спечелиха премията “Олга Камбурова ” (на името на дългогодишната водеща на предаването “Алегро виваче ” по програма  “Хоризонт ”) и им следва професионален запис в именитото Първо студио на БНР. 

Чуйте в звуковия файл какво споделиха двете млади изпълнителки пред кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР