Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен

...
Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен
Коментари Харесай

Българските железничари отбелязват професионалния си празник

Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията за неговото честване датира от средата на предишния век.

Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железопътните служащи в България, е обвързван с историческия факт, че при започване на август през далечната 1888 година железопътната линия Цариброд-София-Белово е открита за интернационалните транспорти, като в същото време страната изплаща и линията Русе-Варна и стартира нейната употреба. Така се учредяват Българските държавни железници.

Историята на българската железница е богата на достижения, провокации и сложни моменти, само че тя най-много е богата с хора, които са отдавали най-хубавото от себе си за развиването на железопътния превоз. Днешните български държавни железници помнят с благодарност всички знайни и незнайни железопътни служащи, които със своя принос са дали подтик на железницата да върви напред.

Управленският екип на БДЖ благодари на всички някогашни и сегашни чиновници от сдруженията в системата на Холдинга за всеотдайността и професионализма при извършване на служебните им отговорности, за решителността при оправянето с провокациите и готовността за работа в интерес на обществото - качества, които са за образец и вършат почтена за почитание железничарската специалност!

Независимо от компликациите и проблемите всеки заслужен железничар е отдал своят персонален принос и старания за развиването на железницата като благонадежден, комфортен и екологичен превоз на пасажери и товари.

И при актуалните провокации, когато би трябвало да се съобразяваме с избрани противоепидемични условия и да съблюдаваме ограничавания, железопътният превоз се потвърди като единственият благонадежден превоз в изискванията на въведено изключително състояние, през което железницата не спря своята активност нито за миг и всичко това с помощта на всеотдайността и непрекъсната работа на своите чиновници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР