Денят на детето – 1 юни, може да се окаже

...
Денят на детето – 1 юни, може да се окаже
Коментари Харесай

Mini Wonders на 1 юни

Денят на детето – 1 юни , може да се окаже огромно предизвикателство за родителите, изключително когато е през уикенда (както е тази година) и всички деца имат богати проекти за дарове и игри, само че на всички места е претъпкано с разчувствани хлапета и обезпокоени родители.

Ако желаете да избягате най-малко за малко от суетата, знаем едно вълшебно място, което не би трябвало да изпускате да посетите точно на празника на децата – това е Чешкият център в София, където към този момент гостува планът " Mini Wonders . Чешката играчка през вчерашния ден и през днешния ден ”. Ако не съумеете да заведете децата в празничния ден, сбирката е в София до 19 юни, а по-късно отива и в Бургас, тъй че има време да ѝ се насладите.



На огромна част от по-големите девойки и момчета, към този момент родители, няма потребност да обясняваме кои са надуваемият бивол на Либуше Никлова, дървеният слон на Ладислав Сутнар, принцесата на съдружие My dvě или състезателите на Томаш Реймон. Но за тези, които са ги изпуснали през годините, пък и за децата на новото време, изложбата демонстрира феномена на чешката играчка, чиято история стартира при започване на XX век и продължава интензивно да се развива и през днешния ден.

Експонатите показват настоящото чешко произвеждане, съчетавайки авторска иновация, автентичност и традиция. Представени са работи на модерни създатели, дружно с емблематични артикули, които са оставили диря в историята на чешката просвета през последните 100 години, някои даже се създават и до през днешния ден. Най-старият експонат в изложбата е от 1920 година, а най-новите играчки в сбирката са основани през последните години. Всички те пътешестват по света с чудните куфарчета на Kazeto.



     И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР