Денят 5 февруари е по-специален за феновете на футбола. Питате

...
Денят 5 февруари е по-специален за феновете на футбола. Питате
Коментари Харесай

От Кокала и Топчо до Роналдо и Неймар - време е за празник

Денят 5 февруари е по-специален за почитателите на футбола. Питате се за какво? На днешната дата не са се печелили международни трофеи, прекомерно рано е за успех във вътрешните шампионати и Шампионската лига. И въпреки всичко тази дата ще е по-специална за доста последователи.

Причината? Това е рожденият ден на редица велики футболисти и треньори, освен по света, а и у нас. На хора, свързани с футболната игра, които са запалили доста деца по този спорт с изявите си, а и не престават да го вършат.

Само дано споменем, че на тази дата преди 33 години се е родил петкратният притежател на Златната топка Кристиано Роналдо. Седем години след него на бял свят пък се е появил единственият, за който се счита, че може да наруши към този момент десетилетната надмощие на португалеца и Лео Меси за най-престижното самостоятелно отличие - Неймар.

И не са единствено те. На 34 години става футболистът, който за малко се кичеше със славата на най-скъпоплатен в света - Карлос Тевес. Да не забравяме и Марадона от Карпатите. Легендата на румънския футбол Георге Хаджи навършва 53 години.

Да не се стопираме дотук. Големи имена в треньорската специалност също честват рожден ден през днешния ден. Бившият селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон става на достолепните 70 години, а сътрудника му Кике Санчес Флорес, направил име в Примера дивисион, чества 53-и рожден ден.

Със звезден статус и като футболист, и като треньор пък закупи Джовани ван Бронкхорст, тъй като прекъсна съвсем 20-годишната суша без купа на Фейенорд. И в този момент е уважаван от всички в Холандия за 43-ия си рожден ден.

Но дано обърнем внимание и на новото потомство. Друг холандец също чества през днешния ден - бранителят на Лацио Стефан де Врай, който става на 26 години. Малко повече години зад тила си към този момент оставя един от играчите с най-вече мачове за националния тим на Хърватия Ведран Чорлука, който става на 32.

Най-млад в нашата листа, само че към този момент придобил статут на бъдещо огромно име във футбола е някогашният състезател на Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд Аднан Янузай. Белгийският национал навършва 23.

Българските почитатели също имат мотив да отбележат 5 февруари, изключително почитателите на Левски. Големият им любим Елин Топузаков навършва 41 години, а последният треньор извел "сините " до купата Емил Велев-Кокала чуква 56 години.

Честито на всички рожденици! Бъдете здрави, без вас футболът надали щеше да е това, което е.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР