Ден след като световни медии съобщиха за задържани българи в

...
Ден след като световни медии съобщиха за задържани българи в
Коментари Харесай

Между 5 и 7 хиляди лв. обещавали задържаните в Германия българи за продадено бебе в Гърция

Ден откакто международни медии оповестиха за арестувани българи в Германия, като част от следствие за трафик на хора, спецпрокуратурата у нас удостовери арестите.

От прессъобщнието излиза наяве, че съпрузите са арестувани още на 29 април след Европейска заповед за арест. Това станало в немския град Нойнкирхен, провинция Саарланд. Двамата били упрекнати на 1 февруари за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с новородени бебета за Гърция.

За присъединяване в групата е притеглен още един мъж, наследник на задържания в Германия. Той бил арестуван на 12 февруари от чиновници на ГДБОП и сега е в следствения арест.

Тримата участници в групата набирали в разнообразни селища у нас бременни дами, склонни да продадат зад граница новородените си деца против дадено заплащане - най-често сред 5000 и 7000 лв.. Впоследствие дамите били превеждани в Гърция с микробус и настанявани в едно и също жилище в столицата Атина. Дни след раждането на децата, новородените били продавани на локални търговци, за които се допуска, че е допустимо да са част от интернационална мрежа за търговия с бебета.

Събраните в хода на следствието доказателства сочат, че незаконното съдружие е почнало активността си през 2015 година До момента са открити 9 дами - всичките малоимотни, чиито деца са били родени и продадени в прилежаща Гърция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР