Ден след като показаха, че управляващите в София от ГЕРБ

...
Ден след като показаха, че управляващите в София от ГЕРБ
Коментари Харесай

"Спаси София" показа заплатите на общинските транспортни шефове

Ден откакто демонстрираха, че ръководещите в София от ГЕРБ провеждат и вземат участие интензивно в митинга на работещите в градския превоз на града, от организацията „ Спаси София “ изнесоха данни за заплатите на шефовете в Центъра за градска подвижност и в трите общински транспортни сдружения – „ Столичен автотранспорт “, „ Столичен електротранспорт “ и в „ Метрополитен “. „ 4 млн. лева на мандат отиват единствено за заплати на двадесетте члена на препоръките на шефове на общинските транспортни сдружения с голям брой дублиращи се функционалности “, разясняват от гражданското съдружие.

Според данните шефовете в ЦГМ – общо пет индивида, си разделят по 374 000 лева на година, а членовете на препоръките на шефовете на " Столичен електротранспорт " - 230 000 лева годишно. Разходът в " Столичен автотранспорт " е 175 000 лева на година, като шефът му Слав Монов, сключил редица скандални покупко-продажби, получава 53 000 лева през 2021 година, оповестяват от „ Спаси София “. Членовете на съвета на шефовете на  " Метрополитен " пък си разделят по 265 000 лева на година.

От „ Спаси София “ желаят и оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова поради рецесията с публичния транспорт в столицата. " Оказва се, че до момента в който кметът Фандъкова заплашва софиянци, че ще им спре превоза, тъй като няма пари за заплати на служащите, плащаме извънредно великодушни заплати на големи и ненужни бордове на шефове по време на невиждана рецесия. Ето за какво няма пари за градския превоз - всичко отива в скандални и опорочени търгове и скъпо трудоустрояване на лоялни партийни фрагменти! " - съобщи Андрей Зографски от транспортния екип на „ Спаси София “.

От неправителствената организация напомнят и последните кавги, в които се замесиха управленията на общинските транспортни сдружения. “Скандални и неприемливи са данните, че „ Столичен автотранспорт е сключил контракт с медиатор за доставка на газ на двойно по-високи от пазарните цени. Управляващите от ГЕРБ са сключили договорката с непосредствено договаряне, без търг и с голяма комисионна за компанията - медиатор. Само за март надценката е над 2.5 млн. лева - общински пари, които са отишли в частен джоб поради неприятно ръководство. Цялата отговорност за този гуляй по време на най-дълбоката рецесия е в ръководството на столицата отпред с госпожа Фандъкова ”, декларира водачът на „ Спаси София “ и общински консултант Борис Бонев.

Това е следващото скандално разобличаване за неприятното ръководство на превоза в София, разясняват от „ Спаси София “. Организацията напомня и за ремонта на общежитието в „ Дружба “ за 3 млн. лева на десетократно повишени цени, който бе предоставен от същия шеф на общинско дружество, сключило и контракта за доставка на безценен газ. За този ремонт „ Сега “ също писа неведнъж. “Нека си спомним и по какъв начин ръководещите от ГЕРБ, отпред с ръководителя на СОС Георги Георгиев, желаеха да подарят 3 млн. лева на частния транспортьор МТК поради “случайно ” сбъркана формула за пресмятане на разноските. Това е следващото доказателство, че градският превоз в София се източва, вместо да се ръководи отговорно и по тази причина сега той се намира в тази рецесия ”, декларира Борис Бонев.

„ Спаси София “ напомня за своето предложение за закриване на ЦГМ и сливането на всички дублиращи се структури в единна компания с което ще бъдат отстранени десетките управителен позиции с високи заплати, секретарки, дублирани отдели, служебни коли. По този метод разноските ще бъдат фрапантно понижени, процесите - усъвършенствани, а новата конструкция ще бъде доста по-ефективно ръководена.

Сдружението напомня и че билетната система, за която ЦГМ заплати колосалните съвсем 100 млн. лева, към момента не е въведена защото ръководещите от ГЕРБ не одобряват нова билетна политика, която да направи пътуванията по-изгодни и комфортни за жителите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР