Ден след като косовският президент Хашим Тачи критикува международната общност,

...
Ден след като косовският президент Хашим Тачи критикува международната общност,
Коментари Харесай

Западът: Хашим Тачи е виновен за проблемите на Косово

Ден откакто косовският президент Хашим Тачи подлага на критика интернационалната общественост, че не е изпълнила обещанията си към Прищина, Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия показаха неуспехите на косовските институции, за които е виновен точно президентът, осведоми Танюг.

Брюксел, Вашингтон и Лондон отхвърлиха изказванията на Тачи, че Специалният съд за военни закононарушения, осъществени от Армията за избавление на Косово е образуван под техен напън и че по отношение на това е имало някаква "сделка ".

В понеделник, на показване на отчет по какъв начин жителите възприемат Специалния съд, направен от неправителствени организации, Тачи съобщи, че се е съгласил с образуването на институцията, с цел да резервира стратегическото партньорство със Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия.



"Съгласих се да повеждам неправдив исторически развой против Косово макар всеобщото политическо и гражданско мнение против образуването на този съд ", сподели президентът. В подмяна интернационалните представители са дали обещание да ускорят участието на Прищина в Европейски Съюз и ЮНЕСКО, да либерализират визовия режим за пътувания на косовски жители на Стария континент, както и да разрешат на страната да образува лична войска.

Тачи съобщи, че нито едно от тези обещания не е било изпълнено.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР