Ден преди това руският президент призова за повишаване на боеспособността

...
Ден преди това руският президент призова за повишаване на боеспособността
Коментари Харесай

Daily Express: Докато НАТО спори, Путин "излиза на бойния път"

Ден преди този момент съветският президент прикани за повишение на боеспособността на въоръжените сили на страната и екипиране на Военноморски сили с нови хиперзвукови ракети „ Циркон “ в близко бъдеще, написа Daily Express.

Изданието е обезпокоено, че изказването на Владимир Путин е направено на фона на несъгласията, разделили Северноатлантическия алианс.

Владимир Путин " излиза на бойния път ". Руският президент се стреми да ускори военната мощност на страната и да направи новите хиперзвукови ракети „ още по-смъртоносни “, споделя Daily Express.

„ В идващите години е належащо интензивно да се усилят бойните благоприятни условия на флота. Това значително зависи от план-приема за битка с фрегатите и подводници на Военноморски сили, модифицирани посредством потребление на свръхзвукови ракети "Циркон ", - сподели Путин, написа "Поглед инфо ".

Държавният глава разгласи това на среща в Министерството на защитата. Той също по този начин прикани за по-тясно съдействие сред индустрията, военните и държавното управление за развиването на съветския флот и оръжия, отбелязва английското издание.

В съветските медии се появи непотвърдена информация, че тестванията на Циркон би трябвало да преминат в Бяло море преди края на тази година. Тази вест е "смущаващ поврат " в актуалната обстановка, изключително на фона на продължаващите съветски военни учения и маневри, счита Daily Express.

Въпреки че качествата на Циркон остават обект за полемики измежду специалистите, по-рано тази година Путин разкри някои „ плашещи детайлности “ по отношение на опциите на тези оръжия. Той сподели, че скоростта на ракета, способна да удря сухопътни и морски цели, е 9 Маха, а радиусът й на деяние е хиляда км.

В същото време, съгласно изданието, съветският президент изпрати на Съединени американски щати „ сигнал за намерено непокорство “. „ Американските сътрудници към този момент се пробват да реализират безусловно военно предимство благодарение на световна противоракетна защита. Необходимо е да се изоставят такива илюзии. Отговорът от наша страна постоянно ще бъде ефикасен и сполучлив “, увери той.

Москва обръща особено внимание на създаването на оръжия в " неприятното време за НАТО ". В момента членовете на военния блок към момента не могат да се спогодят по какъв начин да се оправят с съветската опасност, отбелязва изданието.

На неотдавнашна взаимна конференция с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг френският президент Еманюел Макрон сподели: „ Русия ли ни е зложелател през днешния ден? Или е Китай? Целта на НАТО е да ги дефинира като свои съперници ли? Аз по този начин не мисля. "

Някои решения на френския водач, явно, „ играят в ръцете на Путин “. По-специално той предложи да се блокира влизането в Европейски Съюз на Северна Македония и Албания, което провокира неодобрение в границите на блока.

Инициативата на Макрон беше срещу Доналд Туск, до неотдавна ръководител на Европейския съвет в пенсия. Той назова решението на френския президент „ неточност “, която, поради „ несигурността на балканските страни от съветско въздействие “, ще помогне на Путин, който е срещу разширението на Европейски Съюз.

„ В очакване на срещата на върха на НАТО, планувана за тази седмица, спорните настроения царят в съюза. И, наподобява, Путин може да почувства отварящата се опция да реализира военните си цели “, заключава Daily Express.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР