Ден преди изборите стартираха проблемите свързани със състава на секционните

...
Ден преди изборите стартираха проблемите свързани със състава на секционните
Коментари Харесай

Изборните машини може да закъснеят за изборите

Ден преди изборите стартираха проблемите свързани със състава на секционните изборни комисии и с машините за гласоподаване.

" Машините за гласоподаване ще бъдат доставени във всички секции, само че няма да бъде спазен графика ", сподели ръководителят на РИК-Хасково Веселина Тенчева. 347 машини били доставени с камион от София, само че той се изгубил - Министерство на вътрешните работи издирвало до късно нощес къде е спрял камиона. Накрая - малко преди среднощ, го намерили паркиран на частен паркинг. След това се появил нов проблем - машините трябвало да бъдат разтоварени, натоварени на микробуси и разпратени към секционните комисии. " Проблем е раздаването на машините, няма какво да се лъжем, да се заблуждаваме. Не доближават микробуси на " Сиела ", добави ръководителят на РИК-Хасково Веселина Тенчева.

Десетки сигнали са получени в Районната изборна комисия в Благоевград за нарушен график в доставката на машини за гласоподаване.  Освен това в последните дни е изменен над 70 % съставът на секционните комисии в района.  Фирмата-доставчик на машините за гласоподаване е предоставила график, който в множеството общини се е припокривал с този за приемане на изборните бумаги. Представители на секционните комисии чакали с часове  доставката на машините, удостовери ръководителят на РИК адв. Мартин Бусаров. 
Другият сериозен проблем, който сигурно ще се отрази на изборния развой, е  всеобщата промяна в съставите на секционните изборни комисии. Рекордьори са общините Благоевград, Петрич, Сандански, Гоце Делчев и Разлог.

В една от секциите в ОУ „ Св. Климент Охридски “ в плевенското село Буколвлък ръководителят на СИК се отказа да извършва длъжността и бе сменен от член на комисията. В учебното заведение бяха доставени машини за гласоподаване, само че при една от тях се появи механически проблем – батерията не работи. Трябва да се сложи нов кабел, а диагностиката демонстрира, че машината въпреки всичко е в редовност. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР