Ден на отворените врати ще има днес в силистренската градска

...
Ден на отворените врати ще има днес в силистренската градска
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в силистренската библиотека "Партений Павлович"

Ден на отворените порти ще има през днешния ден в силистренската градска библиотека " Партений Павлович ". Всеки искащ ще може да си направи едногодишен безвъзмезден абонамент за библиотеката или да възобнови съществуващата си читателска карта. Това е единствено една от забавните прояви, която библиотечните експерти в крайдунавския град възнамеряват до края на месеца, под знака на Националната библиотечна седмица.

На 19 май в библиотеката ще бъде показана стихосбирката " Ангелско крило " на поетесата от Силистра Мариана Стоянова. Библиотеката ще бъдат домакини и на литературна вечер на Клуба на учителите, която е отдадена на творчеството на Здравка Евтимова.

На 22 май ще се организира Благотворителният маратон " Чрез спорт към познание " в Дунавския парк. Инициативата имаше спиране от две години, само че тази година силистренци още веднъж ще имат опция да дадат своя принос за закупуването на нови книги.

 Снимка: списък

В маратона всеки прави случаен брой обиколки на Дунавския парк, като за всяка спонсори дават по 1 лева Последно през 2020 година бяха събрани близо 2500 лв., които обогатиха библиотечния фонд със 130 нови заглавия.

За първи път тази година в Силистра ще бъде проведена гала за оповестяване на „ Библиотека на годината 2021 ” и „ Библиотекар на годината 2021 ” за района. Ще бъдат оповестени най-добре работещите библиотекари от всички 78 читалищни библиотеки в област Силистра.

Събитието е планувано за 27 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР