Демонтирането на паметници на руското и съветското наследство в България

...
Демонтирането на паметници на руското и съветското наследство в България
Коментари Харесай

Захарова: Разпалването на омраза към Русия ще нанесе непоправима вреда на България

Демонтирането на монументи на съветското и руското завещание в България и разпалването на ненавист към Русия ще нанесе непоправима щета на народа на самата република, сподели на брифинг в Москва говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
" Залогът се състои в това, че по принудителен път да се промени съзнанието на личното население, да бъде инфектирано с ненавист, да се отровят връзките сред народите, само че това, още веднъж, както и в обстановката с Украйна и това, за което приказваме в подтекста за Молдова и доста други страни, ще нанесе непоправима щета на народа на самата България ", разяснява говорителката на външното министерство на Русия, представена от ТАСС.
Захарова означи, че Русия ще продължи да следи обстановката с мемориалните обекти в България и ще реагира на обстоятелства за незаконни похищения.
" Жалко, че там не схващат, имам поради още веднъж част от политическия хайлайф на България, каква щета нанасят на самите себе си, като всъщност се отхвърлят от личното си минало и като го обезценяват, обезценяват паметта на личните си герои в интерес на съмнителна обстановка и по непозната поръчка ", добави тя.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР