Демонтажът на паметника трябва да се впише в цялостната деградация

...
Демонтажът на паметника трябва да се впише в цялостната деградация
Коментари Харесай

Срещу демонтажа на МОЧА: „Възраждане“ и БСП нахлуха в Областната управа в София

Демонтажът на паметника би трябвало да се впише в цялостната деградация на публично-политическия живот през последните 6 месеца. Не съм инженер, само че виждам, че това е цяла политическа интервенция. Ако се демонтира, с цел да се реализиран цели да се разбият или поправят сглобки е много безконтролно по отношение на нацията “.

Това сподели секретарят на президента по правни въпроси и някогашен длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков в „ Тази заран “.

Костадин Костадинов изрази мнение, че се „ възцарява съвременен фашизъм и никой не обръща внимание “.

Зарков разяснява и нахлуването на депутати от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия в Областната администрация в София. Видеоклип демонстрира по какъв начин клякайки, представители от „ Възраждане “ влизат през „ дребна малка врата, с цел да потърсят отговорност за демонтажа на МОЧА. 

Снимка: bTV

С тях обаче е и чиновник с униформа, евентуално защита.

Снимка: bTV

На различен видеоклип пък пиарът на Българска социалистическа партия е сниман да разрушава вратата на Областната администрация и да влиза вътре, като е последван от представители на партията.

Снимка: bTV

„ Според мен този монумент не трябваше да се демонтира, а методът, по който се прави и ловците на лайкове, които чакат всяка отделена част, с цел да натрупат своята известност, е също толкоз смешна колкото и тези хора, които клечат “, сподели Зарков.

Бившият правосъден министър разяснява и предлагането на Австрия за така наречен „ въздушен Шенген “ - България да бъде призната в пространството, само че единствено по въздух.

„ Шенген по въздух е въздух работа. България има право и би трябвало да влезе пълноправно в Шенген. Максимумът, който може да се допусне е точна дата. Ако стане пробив с Нидерландия, това е поради работата на служебното държавно управление и анулацията на механизма за съдействие и инспекция “, уточни Крум Зарков.

Писмото на нидерландското държавно управление към този момент е изпратено до Народното събрание в Хага

Относно измененията в Конституцията Зарков сподели, че те напълно не са подготвени.

„ Има много недомислици, които би трябвало да се изчистят.Откакто сглобката овладя Народното събрание, не се сещам първокласен законодателен акт да е излязъл оттова и не виждам причина да мисля, че Конституцията ще бъде подобен. В конституционната смяна има наложителна част и волна стратегия. Задължителната част беше измененията в правосъдната власт. Има неща, които вървят в вярната посока и неща, които са надълбоко недомислени. Волната стратегия е всичко, което пристигна след това. Очевидно тя е слаба и от време на време рискова. Това, което се планува за превъзмогване на политически рецесии като служебни държавни управления може да докара до блокаж на институциите “, сподели Зарков.

По думите му основният прокурор ще бъде по-зависим, в случай че бъде избиран по метода, залегнал в новите промени

По думите му президентът ще се произнесе по отношение на Конституцията най-после. Той резервира своите пълномощия да предложи план за промени на главния закон.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР