“Демонстрирахме устойчив растеж, отбелязвайки повишение в общия брой поръчки и

...
“Демонстрирахме устойчив растеж, отбелязвайки повишение в общия брой поръчки и
Коментари Харесай

АББ отчита продължителен растеж и през третото тримесечие


“Демонстрирахме резистентен напредък, отбелязвайки покачване в общия брой поръчки и базовите поръчки във всички райони и всички дивизии”, показа изпълнителният шеф на АББ Улрих Шписхофер. “Непрекъснатото осъществяване на нашата тактика и устойчиво възходящото потребителско търсене за нашето потрфолио от цифрови решения ABB Ability™ осъществя растеж на поръчките и нараснали доходи.”

“Нашето водачество в авангардните технологии осъществя солидни резултати във всички бизнес посоки, изключително в „ Роботика и задвижвания” и „ Индустриална автоматизация”. След придобиването на GE Industrial Solutions, дивизия „ Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане” се радва на по-силно наличие на значимия американски пазар, а първичното консолидиране оказва занижаващ резултат върху маржа на оперативната облага EBITA, както бе и предстоящо. Дивизия „ Енергийни мрежи” продължава своята промяна с добра набрана скорост при поръчките и към този момент е в целевия кулоар на маржа от 10-14%.”

Краткосрочни прогнози

Макроикономическите признаци остават постоянни в Европа и са с позитивни трендове в Съединени американски щати, а растежът в Китай се чака да продължи. Цялостният международен пазар е в интервал на напредък, с възходяща геополитическа неустановеност в разнообразни елементи на света. Очаква се цените на нефта и транслационните резултати от задгранични валути да продължат да оказват въздействие върху резултатите на компанията.

Групови резултати за третото тримесечие (Q3) на 2018

Поръчки

Общият брой поръчки набъбна с 9% (10% в щатски долари), което съставлява покачване във всички дивизии и райони спрямо преди година. Базовите поръчки (класифицирани като поръчки на стойност под 15 млн. щатски долара) се усилиха със 7% (12% в щатски долари), което е покачване във всички дивизи и райони и е подкрепено от всеобхватното портфолио на АББ от цифрови решения - ABB Ability™. Големите поръчки представляваха 7% от общия брой поръчки, съпоставено с 9% за същото тримесечие на 2017 година Броят на насъбраните поръчки за осъществяване бе по-висок с 2% (без смяна в щатски долари) спрямо преди година.

Поръчките за услуги се покачиха с 8% (10% в щатски долари). Поръчките за услуги представляваха 18% от общия брой поръчки, спрямо 18% за същия интервал на предходната година.

Промените в бизнес портфолиото, в това число резултата от придобиването на GE Industrial Solutions, доведоха до чист позитивен резултат от 4% върху общия брой регистрирани поръчки. Транслационните резултати от задгранични валути оказаха негативен резултат от 3% върху регистрираните поръчки.

Преглед на пазара

АББ означи устойчиво търсене от всички райони през тримесечието:

- Общият брой поръчки от Европа набъбна с 15% (10% в щатски долари), като позитивният принос от страна на Германия, Италия, Швеция и Швейцария надвиши по-ниския принос от Обединеното кралство и Русия. Базовите поръчки набъбнаха с 6% (7% в щатски долари).
- Общият брой поръчки от Америките се увеличи с 9% (23% в щатски долари). Поръчките от Съединени американски щати означиха растеж от 10% (31% в щатски долари), като поръчките бяха нараснали и в Бразилия. Базовите поръчки от Америките се покачиха с 9% (24% в щатски долари).
- В Азия, Близкия Изток и Африка (AMEA) общият брой поръчки набъбна с 4% (1% по-нисък в щатски долари), като мощните поръчки от страна на Китай, Индия, Виетнам и Египет бяха смекчени от намаленото търсене от страна на Южна Корея, Саудитска Арабия и ОАЕ. В Китай общият брой поръчки се увеличи с 13% (15% в щатски долари). Базовите поръчки за AMEA се покачиха с 5% (7% в щатски долари).

Търсенето набъбна в множеството основни потребителски сегменти на АББ:

- Търсенето от страна на комуналния бранш бе устойчиво през третото тримесечие. Инвестициите бяха подтиквани от консолидираното на ВЕИ в енергийната мрежа, цифрови решения за по-умни мрежи и покачвания фокус върху успеваемостта и надеждността. През тримесечието бе получена внушителна поръчка за обезпечаване на консолидиране и високоволтова постояннотокова (High Voltage Direct Current (HVDC) мрежа за транспорт на чиста водна сила през Централна Азия.
- Солидно търсене бе маркирано в необятен набор от браншове през тримесечието. Инвестициите от страна на преработвателните промишлености, включително минната и нефтено-газовата, продължиха, а поръчките от дискретни браншове като хранително-вкусовата бяха на положително равнище. Търсенето за автоматизационни и роботизирани решения бе мощно, в това число от страна на автомобилната индустрия.
- Търсенето от страна на транспортно-инфраструктурния бранш бе позитивно, с добре възходящи вложения в центрове за данни и продължителни вложения в железопътния бранш и профилираните морски плавателни съдове. Търсенето от страна на строителния бранш бе устойчиво, с вложения в търговски здания като лечебни заведения и курортни комплекси.

Приходи

Приходите набъбнаха с 3% (6% в щатски долари), подкрепени от непрекъснатия мощен напредък в „ Роботика и задвижвания” и положителната набрана скорост в дивизии „ Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане”, а приходите в „ Енергийни мрежи” резервираха равнищата си. Приходите от услуги се покачиха с 11% (14% в щатски долари), подкрепени от водещото портфолио от цифрови решения на АББ - ABB Ability™. Услугите представляваха 18% от общите доходи, което е покачване от 17-те % за същия интервал на предходната година.

Промени в бизнес портфолиото, включително резултата от придобиването на GE Industrial Solutions, осигуриха чист позитивен резултат от 6% върху регистрираните доходи. Промените в обменните курсове доведоха до транслационен резултат върху регистрираните доходи от минус 3%.

Съотношението сред получени и осъществени поръчки се увеличи до 0.97x в края на тримесечието, съпоставено с 0.94x за миналата година.

Оперативна облага EBITA

Оперативната облага EBITA от 1 118 млн. щатски $ резервира стойноста си в щатски долари (повишение от 4% в локални валути) през третото тримесечие, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Маржът на оперативната облага EBITA от 12.1% бе повлиян с 80 базисни пункта от придобиването на GE Industrial Solutions (GEIS) и също по този начин включваше резултат от 40 базисни пункта от разходи, свързани с наследеното неосновно бизнес направление за преоборудване на влакове.

Нетен приход, съществена и оперативна облага на акция

Нетният приход бе 603 млн. щатски $, което съставлява нарастване от 6% на годишна база. Оперативният чист доход2 на АББ резервира равнищата си на 727 млн. щ. $. Основната облага на акция от 0.28 щатски $ бе с 6% по-висока на годишна база. Оперативната облага на акция от 0.34 щатски $ резервира цената си и означи 4% усъвършенстване в условия на непрекъсната валута3.

Парични потоци от оперативни действия

Паричните потоци от оперативни действия на стойност 565 млн. щатски $ се съпоставят с 954 млн. щатски $ за третото тримесечие на 2017 година В съпоставяне с преди година, паричните потоци отразяват понижения в отговорностите, таймиране на данъчни заплащания, както и по-големите ресурси и вземания в резултат на положителната набрана скорост в растежа на поръчките и приходите. Очаква се реализирането на парични средства да бъде навсякъде и солидно за цялата година, в същото време отразявайки по-висок работен капитал в поддръжка на растежа и вследствие на таймирането на паричните потоци от планове, които са повлияни и от смяната на бизнес модела EPC.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден написа бъдещето на промишлената цифровизация с две оферти с ясна стойност: довеждане на електричество от електроцентралата до електрическия контакт, и автоматизиране на всички промишлени браншове от естествени запаси до приключени артикули. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 147 000 чиновници.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР