Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността

...
Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността
Коментари Харесай

Плевнелиев: Президентът Радев година и половина нарушава закона и не свиква КСНС

Демонстрацията на едно тежко разделяне, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безнаказаност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) разяснява извършените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

По Българска национална телевизия Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев като уточни, че година и половина нарушава закона и не привиква КСНС, който законът го задължава да го свика един път на 3 месеца.

" Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си споделя: какво става? Държавният глава не съблюдава закона. Още един път по най-арогантният метод вместо да свика КСНС година и половина забавяне в случай, че ври и кипи към нас, по закономерен метод той прави тъкмо противоположното. Той не съблюдава още веднъж закона пред очите на хората, като като хора отчасти, само че не цялостния формат, който закона го задължава. "

По думите на Плевнелиев, разделянето сред институциите " кани вълка в кошарата ". Даде образец с израелската държавност, която в годините е била доста тежко разграничена, бяха " обезглавени " службите и управлението на армията и като че ли " ние сме на път да създадем същото нещо в България ".

Изрази терзание и страдание, че в подобен миг нашето държавническо управление наподобява по този метод:

" Не може да има два КСНС, не може президентът да кани който си желае и който си не желае, тъй като неговото его или тъй като не му е комфортно още веднъж нарушавайки Конституцията и не може да се дублира съвет, който е толкоз значим за сигурността на жителите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е задължен да го привиква на месечна база, в случай че би трябвало и на седмична база тогава, когато е мъчно и тежко. "

Това, което не разбрах и бях надълбоко покъртен беше още веднъж действието на президента, добави Росен Плевнелиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР