Демонстрации под надслов за мир и неутралитет бяха организирани в

...
Демонстрации под надслов за мир и неутралитет бяха организирани в
Коментари Харесай

Борците срещу еврото и джендъра си намериха нова кауза: референдум за неутралитет

Демонстрации под надпис за " мир и неутралитет " бяха проведени в София и още няколко града в страната, а редом с това се оказа, че стартира следващата нова подписка за референдум.

Организатори на събитието са " Брод - Българският жанр единен за децата ", " Български народен съвет за мир ", " Свободна и мирна България " и други организации, оповестява БНР.

На процедура - в самодейността вземат участие хора, които към този момент са добре известни като основатели на подписките за референдуми против еврото или така наречен от Корнелия Нинова " джендър идеология ".

Такъв е казусът с икономиста от Българска академия на науките Григор Сарийски, който е измежду основателите на референдума, подсилен от " Възраждане ", за опазване на лв. до 2047 година

Румяна Ченалова, който беше претендент за народен представител от партията на Костадин Костадинов, също е измежду участниците в организацията на похода " за мир и суверенитет ".

В самодейността влизат и юристът Владимир Шейтанов и Нешка Робева, които са по едно и също време с това в инициативния комитет на Българска социалистическа партия за референдум за възбрана на джендър идеологията в учебните заведения.

В така наречен Обществен съвет за мир и неутралитет участва още, която от началото на 2022 година разгласява публикации в блога си, в които твърди, че Съединени американски щати организира " биологични опити върху бойци в Украйна и Грузия " и че " Пентагона стартира биологически опити с български бойци ". Същата опорна точка се употребява от Кремъл като едно от оправданията за военната инвазия в Украйна на 24 февруари 2022.



,В групата влизат още отявлено проруски представители като Румен Петков от " Поглед.инфо ", който на последните избори се кандидатира за народен представител от " Левицата ", Пламен Пасков от така наречен коалиция " Вън от Европейски Съюз и НАТО ", някогашният пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада Димитър Шивиков, Минчо Минчев от " Нова зора ", който беше измежду учредителите на " Атака "

Вътре се оказва и доктор Атанас Мангъров - инфекционистът, който се прочу със съпротивата си против Covid-ваксините и противоепидемичните ограничения в разгара на пандемията.

" Желаете ли тази земя да бъде парадайс и това да бъде решавано от българския народ? И дано подпишем тази подписка и дано покажем на тези, които се мислят за вездесъщи, че не те, а ние управляваме нашата България " - по този начин БНР пресъздава изказванията на представители на шествието в София.

" Всеки един от вас не е просто присъстващ или участник в поход за мир. Всеки един от вас сега е войник, воювайки с подписа, с гласа и с химикала през днешния ден, да не води война с автомата, гаубицата и манерката на следващия ден ", споделят още участниците.

Поредната подписка за референдум съдържа шест въпроса, измежду които има и неуместни оферти като " изпращането на българските въоръжени сили отвън страната по отношение на въоръжен спор да се взема решение единствено с народен референдум ". Същата концепция за прелиминарен референдум се предлага и по въпроса за това дали задгранични военни формирования да обитават на българска територия " във връзка външен за България боен спор ".

Основният въпрос на проектореферендума е: " Подкрепяте ли да се откри национална политика на боен неутралитет на България във връзка с всички външни за територията ѝ спорове? " - мъглява дефиниция, която опонира на присъединяване на България в НАТО като пълновръстен член.

Сред останалите оферти са да се смъкна фрапантно лимита за брой подписи, при които Народното събрание ще е длъжно да привиква национални референдуми (от 400 000 на 100 000), а легитимността на резултата му да се зачита, в случай че болшинството е " най-малко 1/3 от участвалите в последните парламентарни избори ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР