Демонстрантите в Мианма упорито продължават своето противопоставяне на военните, въпреки

...
Демонстрантите в Мианма упорито продължават своето противопоставяне на военните, въпреки
Коментари Харесай

Мианма организира нощни протести, за да избегне куршумите на военните

Демонстрантите в Мианма настойчиво не престават своето опълчване на военните, макар че броят на починалите пораства, откакто още двама души бяха убити, знак, че хунтата, завзела властта, наподобява решена да устои на гражданския напън, съобщи „ Ройтерс “.

Размириците в страната не престават към този момент повече от месец и половина след военния прелом на 1 февруари, свалил демократично определената лидерка Аун Сан Су Чи.

Един мъж е бил убит, а няколко са ранени, откакто полицията разкрила огън по група, основала укрепление в град Монива. По-късно различен е умрял в Мандалей. Поне 249 протестиращи са умряли от началото на демонстрациите съгласно данни на Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии.

Насилието принуди мнозина да измислят нови способи да изразят недоволството си. На към 20 места в Мианма бяха проведени нощни митинги, в това число в град Янгон.

Държавните медии оповестиха в неделя, че мъже с мотоциклети са нападнали човек от силите за сигурност, който по-късно е умрял. При предходни митинги са били убити двама служители на реда.

Западни страни, както и Индонезия, Малайзия и Сингапур, неведнъж осъдиха преврата и насилието. Индонезия и Малайзия приканиха за незабавна среща на районната група в Югоизточна Азия, в която Мианма членува, до момента в който военните, които виждат себе си като единствен страж на националното единение, не демонстрират даже признаци на оттегляне от завзетата власт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР