Демонстрантите носиха и плакати "Харков е Украйна" Хиляди хора излязоха

...
Демонстрантите носиха и плакати "Харков е Украйна" Хиляди хора излязоха
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Украйна зове Спрете руската агресия

Демонстрантите носиха и плакати "Харков е Украйна "

Хиляди хора излязоха през днешния ден по улиците на втория по величина град в Украйна - Харков, с плакати "Харков е Украйна " и "Спрете съветската експанзия ", в миг, когато страната се готви за допустима съветска атака, съобщи Ройтерс, представен от.

Седмиците на дипломация сред Запада и Москва не доведоха до пробив, откакто Русия струпа десетки хиляди бойци покрай границата с Украйна.

Москва отхвърля да възнамерява офанзива против Украйна, само че настоя за гаранции за сигурност, в това число да бъде блокирано присъединението на Украйна към НАТО.

Харков е източен промишлен град на 42 километра от границата с Русия. Той беше посочен от украинския президент Володимир Зеленски като допустима съветска цел, въпреки че неговият представител след това сподели, че президентът говорел хипотетично.

Демонстрантите в Харков пяха националния химн и развяваха украински флагове. Някои носеха знамена на страни, подкрепили Киев, в това число на Съединени американски щати, Англия и Европейския съюз.

Хората излязоха по улиците, с цел да покажат, че Харков е украински град и ние няма да се предадем, сподели жителката на града Нина Квитко.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР