Демократите в САЩ започнаха официално разследване на отстраняване (импийчмънт) срещу

...
Демократите в САЩ започнаха официално разследване на отстраняване (импийчмънт) срещу
Коментари Харесай

Демократите започнаха разследване за отстраняване на Тръмп

Демократите в Съединени американски щати започнаха публично следствие на премахване (импийчмънт) против президента Доналд Тръмп поради изказванията, че е потърсил помощ от непозната страна, с цел да навреди на политически противник. Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи, че президентът " би трябвало да носи отговорност ". Тръмп отхвърля да е направил нещо непочтено и назовава дейностите на демократите “вещици ловуват отпадък “.

Въпреки че има мощна поддръжка за следствието в редиците на демократите, то е малко евентуално процедурата да бъде призната и от следения от републиканците Сенат (горната камара на Конгреса), разяснява ББС.

Скандалът бе провокиран от изтекла информация от отчет на разузнаването, в който се приказва за телефонно позвъняване на президента Тръмп до неговия украинския си сътрудник Владимир Зеленски. Засега остава неразбираемо какво тъкмо е било казано по време на този диалог, само че демократите упрекват Тръмп, че е заплашил да откаже военна помощза Украйна, с цел да принудистраната да проверява обвиняванията в корупция против някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън и неговия наследник Хънтър.

Джо Байдън наподобява като любимец на демократите за президентските избори през 2020. Тръмп призна, че е обсъждал Джо Байдън със Зеленски, само че сподели, че се пробва единствено да накара Европа да ускори помощта, като заплашва да откаже военната помощ.

Нанси Пелоси споделя, че Тръмп е направил " нарушаване на закона " и назовава дейностите му " нарушаване на конституционните му отговорности ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР