Демократите поемат контрола над Камарата на представителите, докато републиканците запазват

...
Демократите поемат контрола над Камарата на представителите, докато републиканците запазват
Коментари Харесай

Републиканците разшириха позициите си в Сената, демократите поемат контрол над Камарата на представителите

Демократите поемат контрола над Камарата на представителите, до момента в който републиканците резервират болшинство в Сената, сочат предварителните данни от изборите в Съединени американски щати. Резултатите разрешават и на двете страни да разгласят частична победа, оповестява БНР.
 Тръмп дефинира резултатите от междинните избори като голям триумф  Дълги опашки и развалени машини за гласоподаване белязаха изборите в Съединени американски щати
Демократите взеха контрола върху Камарата на представителите за пръв път от 8 години спорeд предварителните резултати от екзит пол, което може да значи сериозен крах в законодателната стратегия на президента Тръмп, само че републиканците съумяват да разширят своите позиции в Сената в решаващата нощ на изборите.

Това значи, че републиканците резервират контрола над всички значими федерални правосъдни назначения, в това число номинациите за Върховния съд. Републиканците превзеха основни позиции в Сената с победа на Джош Хоули в Мисури, Кевин Креймър в Северна Дакота и Майк Браун в Индиана.

Президентът Доналд Тръмп реагира позитивно на резултатите, като написа в Туитър " Страхотен триумф довечера. Благодаря на всички! ”.

Това, че демократите печелят позиции в Конгреса, дава нова вяра на либералите, които желаят да проверяват и даже да предизвикат импийчмънт на президента.

Тази обстановка може да значи блокиране на законодателната стратегия на Тръмп, в това число и за финансирането за препоръчаната от него гранична стена, новото данъчно облекчение за междинната класа и доста други.

Макар че точните резултати за Камарата и Сената не са ясни, екзит половете към този момент дават индикации за изхода от гласуването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР