Демократите казват, че е време президентът Джо Байдън да изложи

...
Демократите казват, че е време президентът Джо Байдън да изложи
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на грип и Covid и сватба за създателите на „Барби“: Morning Rundown

Демократите споделят, че е време президентът Джо Байдън да изложи проектите си за втори мандат. Яростни закани за съдиите, които изхвърлиха Тръмп от гласуването в Колорадо. И не сме покрай зимния пик на случаите на грип и Covid, предизвестява шефът на CDC.

Ето какво би трябвало да знаете през днешния ден.

Редовно ли прочетете нашия бюлетин? Ще се радваме да чуем вашите мисли! Щракнете по-долу, с цел да участвате в нашето малко изследване..

Байдън към момента не е изложил стратегия за втори мандат. Защо това може да е проблем

Демократичният представител Максуел Фрост от Флорида сподели, че желае да види по какъв начин Джо Байдън приканва за „ смела стратегия за климата; дневен ред, фокусиран върху хората от работническата класа; отменяне на студентски дълг. “ Идеите на Фрост за президента, до момента в който се кандидатира за преизбиране, може да си коства да бъдат прегледани, показва старши политически кореспондент Сахил Капур, тъй като той е олицетворение на демократическите електорати, които сега недоволстват от Байдън. Фрост е млад, напредничав е и е негър и латиноамериканец.

Това, че Байдън към момента не е изложил стратегия за втори мандат, не оказва помощ на акцията му, сподели Фрост. „ Това е ключът към преизбирането “, сподели Фрост. И „ не е задоволително “ Байдън да популяризира достиженията си от последните две години или да ругатни Доналд Тръмп.

Това е Morning Rundown, работен бюлетин, с който да започнете сутринта си. Регистрирайте се, с цел да го получите във входящата си поща.

Байдън навлиза в годината на изборите с неприятни оценки измежду основни групи, другарски настроени към демократите, които бяха сериозни за успеха му през 2020 година В изявленията млади гласоподаватели, които не са склонни да гласоподават за Байдън през 2024 година, споделиха, че животът им не се е подобрил доста по време на неговото президентство.

Докато чиновник на Белия дом уточни точки от дневния ред като понижаване на разноските за медикаменти с рецепта и $35 инсулин, спецификата на програмата на Байдън за втория мандат е неразбираема.

Повече отразяване на изборите през 2024 година

Кампанията на Байдън се бори с друга алтернатива:. Борбата за прекъсване на крайъгълен камък от програмата на Тръмп за „ отмъщение “, в случай че той завоюва преизбирането, е в ход. доста държавни чиновници са срещу Раздел F.

 Последиците от решението за изборите за Тръмп в Колорадо

През 24 часа, откогато Върховният съд на Колорадо реши да изрита някогашния президент Доналд Според Advance Democracy, непартийна организация с нестопанска цел, Тръмп отпадна от първичното гласоподаване на републиканците в щата, „ забележителна насилствена изразителност “, в това число смъртни закани против съдиите и демократите, се появи в уеб страниците и форумите на обществените медии. Заплахите, виждани още веднъж и още веднъж след правосъдните събития против Тръмп.

Въпреки че решението подхрани онлайн гнева, вътрешни политически лица както в Републиканската, по този начин и в Демократическата партия споделят, че решението е. Избрани представители на Републиканската партия се сплотиха към Тръмп по отношение на решението, даже тези, които не го поддържат за президент. Що се отнася до отговора на лагера на Байдън: „ Те са ядосани “, сподели източник, осведомен с полемиките, включващи висши чиновници на Белия дом и акцията на Байдън.

Междувременно Републиканската партия на Колорадо – въпреки и комплицирана едно — това би разрешило на Тръмп да остане в бюлетината.

Напрегната дипломация преди гласуването на Организация на обединените нации за помощта за Газа 

Съединените щати са ангажирани с високи дипломация на равнище преди дълго отлаганото гласоподаване на нова резолюция на Организация на обединените нации, призоваваща отчаяно нужната помощ да бъде позволена в Газа. Водят се напрегнати договаряния към формулировката на текста, с цел да се избегне ново американско несъгласие, откакто гласуването беше отсрочено през последните три дни. Защитавайки позицията на Съединени американски щати, държавният секретар Антъни Блинкен каза, че е чул „ на процедура никой да споделя, да изисква от Хамас, да спре да се крие зад цивилни, да постави оръжие, да се съобщи. “

Приблизително 20 000 палестинци са били убити в Газа, съгласно медийния офис на Хамас в анклава. По-голямата част от 2,2-милионното население на анклава е разселено и към половината са изправени пред апетит, съгласно бранители на човешките права и групи за подкрепяне.

Как Съединени американски щати не съумяха да спрат кабелите на прозорците да удушат стотици деца до гибел

Стотици дребни деца инцидентно са се удушили с кабели от щори на прозорци, сенници и пердета през последните 50 години. Производителите и федералните управляващи знаят за заплахата от десетилетия. Но децата не престават да умират.

NBC News откри, че минимум 440 деца на възраст до 8 години са били удушени до гибел с въжета за покриване на прозорци от 1973 година насам, въз основа на статистика на Комисията за сигурност на потребителските артикули и вътрешни федерални данни. >

Това е историята за това по какъв начин условията за сигурност за елементарен битов продукт се сблъскват със забавяне след забавяне — и по какъв начин завесите за прозорци със смъртоносни въжета не престават да се продават дълго откакто смъртоносността им е станала известна.

Американците, освободени при размяната на пандизчии във Венецуела, идват в Съединени американски щати

Шест американци, за които държавното управление на Съединени американски щати сподели, че са непозволено арестувани във Венецуела, кацнаха в Тексас през вчерашния ден вечерта, часове откакто беше оповестено съглашение сред администрацията на Байдън и държавното управление на Венецуела. В продан Съединени американски щати се съгласиха да освободят Алекс Сааб, колумбийски съдружник на президента на Венецуела Николас Мадуро, упрекнат в скица за пране на пари, за освобождението на 10 души.

Сделката по-специално включваше завръщането на Леонард Франсис, индивидът зад един от най-лошите кавги с подкупи в историята на американския флот. Миналата година, седмици преди присъдата му, „ Дебелият Леонард “ избяга във Венецуела, откакто избяга от домакински арест, като отряза гривната си за наблюдаване на глезена. Франсис, дружно с трима други американци, които не се смятат за непозволено арестувани, на неразкрито място.

В лечебните заведения на HCA индивидът, който следи сърцето ви, може да следи и 79 други пациенти

В множеството лечебни заведения през днешния ден хората, които следят сърдечния темп, кръвното налягане или дихателните функционалности на пациентите, не са медицински сестри, които взаимодействат с тях. Те са " телеметрични " техници, които би трябвало да предизвестяват тези медицински сестри за значими промени в виталните индикатори, излъчени от електронни устройства, свързани към пациентите. В някои от оборудванията на HCA Healthcare някои техници обработват до 80 пациенти едновременно, излагайки пациентите на риск да не получат грижите, от които се нуждаят, когато имат потребност от тях.

Това е, което Синди Даунс има вяра, че се е случило със брачна половинка й Тери, когато медицинските сестри в болница на HCA в Канзас не са били предизвестени за смяната в сърдечния темп на Тери. „ Ако хората от телеметрията бяха на работа, щяха да видят, че няма пулс “, сподели Даунс. Вместо това тя загуби брачна половинка си с съвсем 50-годишен живот.

През последната година NBC News интервюира десетки лекари, медицински сестри, админи и други чиновници на HCA, които споделят, че компанията . Някои от тези хора споделят, че личният състав на компанията с телеметрични единици е образец.

Днешният говорещ: Случаи на грип и Covid този сезон...

…все още са във напредък и към момента не са достигнали своите върхове, сподели шефът на CDC доктор Манди Коен в изявление през вчерашния ден. В страната се следи „ внезапно нарастване “ на случаите на грип, изключително на юг, сподели Коен. измежду ваканционните пътувания и събирания с обичани хора.

Накратко за политиката

Неприятна реакция на правата на абортите: Консерваторите в щати като Охайо, Канзас и Мичиган, където бранителите на правата на абортите завоюваха огромни изборни победи след Roe v, Уейд беше преобърнат от самодейностите.

Борба за президентски имунитет: Адвокатите на Доналд Тръмп попитаха Върховния съд засега дали някогашният президент е имал необятен имунитет за дейности, които е подхванал, с цел да оспори резултата от президентските избори през 2020 година

Дело за клюка на Джулиани: Федерален арбитър подреди на някогашния юрист на Тръмп Руди Джулиани  присъдените им 146 милиона $.

Ян. 6 протест: Жена във Вашингтон употребява приложението за запознанства Bumble, с цел да измъкне самопризнания от поддръжници на Тръмп, които са взели участие в протеста на Капитолия. Вчера един от мъжете, които тя предаде .

Избор на личния състав: боязън и ненавист към кредитните карти

Експлозията на „ Купете в този момент, плащайте “ По-късно ” услуги като Afterpay и Affirm задействаха аларми, че потребителите се борят и стават безразсъдни, като се втурват към значително нерегулираните заеми на вноски, откакто са изгорили през всеобщите кредитни артикули. Въпреки че това е правилно за доста консуматори на BNPL, специалисти от промишлеността споделят на Кристин Романс, че доста други имат мощен заем, само че са . — Рич Белис, старши бизнес редактор

В случай, че сте пропуснали

Натоварената година за основателите на „ Барби “ Грета Геруиг и Ноа Баумбах завърши за дългогодишната двойка. Новинарски хеликоптер от Филаделфия се разруши в Ню Джърси, на борда. Папа Франциск позволи на свещениците да благославят еднополови двойки,  за ЛГБТК католици. Warner Bros. Discovery и Paramount Global , споделиха източници на CNBC. Законодателите в Ню Йорк утвърдиха законопроект до огромна степен в градските затвори. Министерството на правораздаването, обвинявайки компанията в ориентирани към латиноамериканци като част от скица за противозаконна земя.

Изберете: Онлайн извършване на покупки, опростено

Независимо дали сте били прекомерно заети, с цел да пазарувате или сте осъзнали, че сте не запомнили да купите подарък за някой от листата ви, има доста варианти в последната минута, които отново ще дойдат в точния момент, в случай че имате участие в Amazon Prime., всички от които са под $25.

 бюлетин за извънредни мнения и наличие за извършване на покупки от NBC Select.

Благодарим ви, че прочетохте днешния утринен алманах. Днешният бюлетин е квалифициран за вас от Елизабет Робинсън. Ако сте почитател, апелирам, изпратете връзка до вашето семейство и другари. Те могат да се запишат.

Елизабет Робинсън
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР