Демократичните, проспериращи и сигурни Западни Балкани са от изключителна важност

...
Демократичните, проспериращи и сигурни Западни Балкани са от изключителна важност
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Сигурните и проспериращи Западни Балкани са от изключителна важност за ЕС

Демократичните, проспериращи и сигурни Западни Балкани са от изключителна значимост за Европейски Съюз, разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила пред публицисти преди началото на неофициалната среща на министрите на външните работи /Гимних/, която стартира през днешния ден в НДК в София.

Захариева уточни, че една от тематиките в дневния ред на срещата са Западните Балкани и тяхната европейска вероятност, което е един от главните цели на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя сподели, че ние сме комшия на тези страни и считаме, че нашето бъдеще е дружно в Европейски Съюз, само че тогава, когато те са подготвени.
24
Ще бъдат обменени и отзиви по тактиката на Европейска комисия. България счита, че тази тактика е навременна, всеобхватна и справедлива, без да прави взаимни отстъпки, означи външният министър.

Друга тематика е обстановката в Сирия в подтекста на последните развития там и в подтекста на конференцията, която ще се провежда в Брюксел през април. Ще бъде разисквана и тематиката за Северна Корея. Забелязваме положителни сигнали в разговора сред Северна и Южна Корея и се надяваме тези положителни сигнали да продължат, означи Захариева.
24
На въпрос, обвързван с тематиката за името на Република Македония Екатерина Захариева акцентира, че това е двустранен въпрос сред Атина и Скопие. Тя означи, че решението е доста значимо за целия Европейски Съюз и изрази увереност, че сътрудниците й ще вземат най-хубавото решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР