Демократична България предлага ротация на номинациите за председател на 48-ото

...
Демократична България предлага ротация на номинациите за председател на 48-ото
Коментари Харесай

ДБ предлага ротация на ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ начело на парламента

" Демократична България " предлага ротация на номинациите за ръководител на 48-ото Народно заседание на двете най-големи политически сили. Това заяви след съвещание на групата ръководителят ѝ Христо Иванов пред публицисти. Има подобен модел в Европейския парламент , уточни той.

Утре на председателски съвет взехме решение да отидем с предложение, с което да излезем отвън политическата логичност на лъчение на ръководител, да уточним сред парламентарните групи една стратегия най-малко от дилемите, които са най-спешни, и на тази база да реализираме единодушие за ротация сред номинациите на двете най-големи политически сили , сподели Христо Иванов. Как тъкмо и на какъв интервал от време ще става ротацията е въпрос на техника и на разискване, изясни той. По думите му обаче това разрешава към този момент решението да бъде не на база политическа толерантност или непоносимост, а на нуждата да се свърши някаква работа.

Т акова решение би трябвало да включва в себе си като най-малко лъчение на бюджетна и правна комисия като краткотрайни комисии най-малко, тъй че, до момента в който и в случай че се образува политическо болшинство в Народното събрание, въпреки всичко да може да се прави някаква работа, добави Иванов. По думите му задачата им е най-малко да предложат някаква формула, тъй че да вървят напред.

Едно такова предложение стъпва на това, че има стратегия най-малко , акцентира Христо Иванов. По думите му дали по-нататък ще възникне нещо в допълнение, което да стимулира политическите сили да продължат в този режим или да се излезе от него, е въпрос на следващи събития. Той уточни, че като най-малко тази стратегия би трябвало да включва бюджета и законите, свързани с Плана за възобновяване.

По-рано през днешния ден Народното събрание прекъсна днешното си тържествено съвещание след две несполучливи процедури да избере ръководител. Депутатите ще се съберат още веднъж на следващия ден, от 10:00 часа, с цел да потърсят решение на създалата се обстановка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР