Демократична България“ подаде сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков

...
Демократична България“ подаде сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

ДБ подаде сигнал до Рашков за пристанището на Доган в “Росенец“

" Демократична България “ подаде сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков с искане за цялостна инспекция на градежа на големия пристан и пристанището пред резиденцията на Ахмед Доган в парк „ Росенец “. Това се случи, откакто прокуратурта мотае случая от близо година и половина.

Избраният за народен представител от коалиция Ивайло Мирчев желае от Министерство на вътрешните работи да ревизира по какъв начин регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков е актувал и деактувал пристанището пред резиденцията, като в това време размерите са увеличени фрапантно.

„ Демократична България “ желае да знае дали има законно издадени документи за строителството на оборудването, както и дали е работил законно нотариусът, трансферирал собствеността на компанията “Хермес солар “.

Интересен е въпросът за какво бургаският кадастър първо изтрива кея от своите карти, само че по-късно го връща още веднъж.

През юли предходната година прокуратурата разгласи, че стартира огромна инспекция на редица обекти край морето, измежду които бе населявания от почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган парк " Росенец "

Държавното обвиняване реши да се задейства, откакто акцията на съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов на плажа на парк " Росенец ". След това прокуратурата ненадейно " прогледна ", че в районното министерство липсва утвърден капиталов план за създаване на пристанищен обект на територията на парк„ Росенец “.

Ставаше дума точно за удължаването на кея с близо 200 метра и разширението на яхтеното пристанище на сараите.

През предишното лято и водачът на НФСБ Валери Симеонов, който е от Бургас, сподели, че яхтеният пристан край сарая на Доган е противозаконен. И до момента обаче прокуратурата не е съобщила какво прави по този случай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР