Демократична България излезе с декларация от парламентарната трибуна, провокирана от

...
Демократична България излезе с декларация от парламентарната трибуна, провокирана от
Коментари Харесай

ДБ: Да се включим в разследването на клането в Буча със съдебно-медицинска експертиза

" Демократична България " излезе с декларация от парламентарната естрада, предизвикана от събитията в Буча. По този мотив Демократична България изиска с изключение на да изпратим оръжие в помощ Украйна, да подсилим глобите на Европейски Съюз против Москва, да подпомогнем следствието на зверствата в Буча с наша съдебно-медицинска експертиза, в които украинската страна упрекна съветската войска след изтеглянето й от града.

" Демократична България " сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и упорства България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна ", съобщи от името на парламентарната група Антоанета Цонева.

" През последните дни се множат свидетелствата за зверствата, осъществени от съветската войска в Буча и други украински градове. Световното публично мнение е потресено от фрагментите на трупове на цивилни жители по улиците, от разкриването на всеобщи гробове, от сведенията за изнасилвания и изтезания на почтени хора, за всеобщи мародерства от страна на съветски военнослужещи. Става все по-ясно, че режимът на Путин прави военни закононарушения, намиращи мащабите на геноцид ", съобщи депутатката Антоанета Цонева от " Да, България ".

" Ние настояваме България да поддържа с даването на съдебно-медицинска експертиза следствието на военните закононарушения на войска, които към този момент се провеждат освен от украинските управляващи, само че от Организация на обединените нации, Европейския съюз и други интернационалните организации ", огласи Цонева първото искане на Демократична България.

" България да стартира да дава на Украйна оръжия и боеприпаси, които да й разрешат да се отбрани против съветската експанзия и съпроводените с нея военни закононарушения ", е другото искане на Демократична България, наред и поддръжката за по-сурови европейски наказания против Русия. " Демократична България " към този момент внесе проекторешение за изпращане на военна помощ за Киев и даже разгласи, че чака то да бъде подкрепено от пленарната зала.

Парламентарната група от болшинството държи и на оповестяването на съветската посланичка Елеонора Митрофанова за личност нон грата. Аргументът на Цонева е държанието на дипломата, който съгласно Демократична България " в последно време систематично е в прорез с Виенската спогодба за дипломатическите връзки и уронва достолепието на България ".

Депутатката от Демократична България посочи, че единствено Германия и Франция към този момент са изгонили 75 дипломати в отговор на зверствата в Буча.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР