Демократична България или БСП трябва да получат третия мандат, за

...
Демократична България или БСП трябва да получат третия мандат, за
Коментари Харесай

Никола Минчев: Третият мандат - при ДБ или БСП, с ИТН ще разговаряме трудно

" Демократична България " или Българска социалистическа партия би трябвало да получат третия мандат, с цел да има опция за сформиране на държавно управление. Те имат добра връзка с всеки от съдружните сътрудници. Ако Има Такъв Народ получат третия мандат, за нас ще бъде мъчно да водим диалози с тях. Може да е имало реплики по отношение на тях, само че Има Такъв Народ напусна държавното управление и докара страната до актуалната политическа обстановка ".

Това сподели пред БНР Никола Минчев, народен представител от " Продължаваме промяната ", до неотдавна ръководител на Народното събрание.

" Ще поставим изпитание да има държавно управление с третия мандат. Даваме си сметка, че в идващите месеци е значимо освен да има държавно управление, само че и работещо постоянно Народно заседание. Но съставянето на държавно управление не е непременно. Мандатоносителят ще има тежестта да води диалозите и да сглобява пъзела още веднъж. Вероятно ще откри път с Има Такъв Народ. ", позволи той.

В предаването " Неделя 150 " Минчев уточни, че по отношение на евро-атлантическата ориентировка на партиите и обединенията би трябвало да се гледат дейностите.

" ГЕРБ се водят такава партия, само че имат дейности, които обслужват съветски интерес. ", сподели Минчев.

Той добави, че при предварителни избори " Продължаваме промяната " ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско болшинство, което желае позитивни промени в България. По думите му развиването на тематиката " Северна Македония " е положително за България.

" Интересът на България е изрично предпазен... Темата постоянно е била обсъждана, само че не и под формата на напън, а като диалози. ", заключи Никола Минчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР