Демократична България и Продължаваме промяната ще предложат създаването на анкетна

...
Демократична България и Продължаваме промяната ще предложат създаването на анкетна
Коментари Харесай

ДБ и ПП искат парламента да разследва сделката на Гергов за Панаира

" Демократична България " и " Продължаваме промяната " ще предложат основаването на анкетна комисия в Народното събрание за покупко-продажбите на Георги Гергов за придобиване на надзор върху Пловдивския панаир.

Инициативата им пристигна дни след Общинският съвет в Пловдив отхвърли да ревизира последното си решение по проблема, с което позволи Гергов да придобие близо 80% от акциите на панаира посредством взаимно сдружение, върху което той има цялостен надзор от години.

Делът над 2/3 от капитала на Панаира значи, че предприемачът ще може да се разпорежда с него без намесата на страната, която е миноритарен притежател.

" Интересите на господин Гергов упражняват такава гравитация, че съществени политически фактори, като управлението на ГЕРБ, не могат да им устоят ", сподели Христо Иванов във връзка импортираното предложение.

От ГЕРБ взеха решение да отговорят, като препратят Демократична България към началото на сагата с Панаира, в която ефективно присъединяване имат висши фрагменти на Българска социалистическа партия - в това число настоящият ръководител Корнелия Нинова.

Комисията на Политическа партия и Демократична България би трябвало да ревизира освен дейностите на централната власт, само че и на кметовете на Пловдив и Варна през последните години, в това число за това дали е упражняван напън върху администрацията и общинските съветници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР