Демократична България е изпратила официален писмен отказ от участие в

...
Демократична България е изпратила официален писмен отказ от участие в
Коментари Харесай

Демократична България също е отказала участие в срещите с Плевнелиев и Паси

" Демократична България " е изпратила формален писмен отвод от присъединяване в срещите с контактната група, която в събота стартира диалозите за сформиране на постоянен кабинет. Това разгласи Росен Плевнелиев, който дружно със Соломон Паси взе участие в преговорния екип.

„ Получихме писмен отвод от тях. Не сме сюрпризирани, само че оставаме в контакт с всички, в това число и тези, които ни отхвърлиха “, разяснява той.

Tова е третата партия, която отхвърля присъединяване в договарянията. Преди това поканата отклониха и от " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия.

Контактната група към този момент организира първите си диалози, които бяха с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Те са разискали разнообразни тематики за страната като геополитическата обстановка сега, правосъдната промяна и битката с корупцията.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи след срещата, че партията им ще постави " всички старания " за сформиране на държавно управление.

" Надявам се в идващите часове и дни някои от другите парламентарни групи да премислят позицията си. Включително и през последните три дни стана ясно, че би трябвало да се търсят решения, почиващи на разсъдъка ", добави още тя.

Томислав Дончев от ГЕРБ сподели, че към този момент вижда " еволюция " измежду партиите в Народното събрание единствено за няколко дни - еволюция от " политически нарцисизъм до висока отговорност ". Той изясни още, че партията няма да търси държавно управление, формирано въз основата на аритметично болшинство, а такова би трябвало да бъде направено към общи политики и стратегии.

Разговорите на контактната група не престават по-късно денем с " Български напредък ".

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР