"Демократична България" е добра основа за нещо много сериозно, нещо

...
"Демократична България" е добра основа за нещо много сериозно, нещо
Коментари Харесай

Радан Кънев: Лукарски иска да направи трансджендър трансформация на СДС

"Демократична България " е добра основа за нещо доста съществено, нещо нужно в българската политика и дава съображение за очаквания. Това съобщи заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев за новия съюз сред партията му, "Да Бъглария " и "Зелените ".

Според Кънев за разлика от другите политически играчи, новата коалиция желала мощна и единна Европа "без ангажименти ".

"Цяла Европа сега кипи по главната тематика - по-силна, по-единна Европа или назад към разпокъсани национални страни, всяка със своите войни и ползи. Единствените в българската политика, които споделяме "по-силна, по единна Европа, без всевъзможни ангажименти, е "Демократична България ". Тук е заложена кардинална основа. И още нещо - не може 12-13 години ГЕРБ и Борисов да преобладават българската политика, а едно дясно обединяване да няма ясно отношение към тях ", разяснява Кънев пред bTV.

По думите му по тематиката "Пирин " в никакъв случай не са имали основни разлики със "Зелените ". Заместник-председателят на ДСБ уточни, че казусът не са концесиите, които са давани, а договорът, който е редовно нарушаван в продължение на 17 години, през които " Костов сигурно не е на власт, само че 10 от тези години Борисов е на власт и си затваря очите за нарушаванията на концесията. "

Кънев разяснява и разликите сред "Демократична България " и "Обединени патриоти ", отбелязвайки, че "ние сме на напълно различен бряг в политиката, ние сме на западния бряг на българската политика, а на западния бряг нещата са доста по-ясни, тъй като работят постоянни правила ".

Той разкритикува Съюз на демократичните сили и водача Божидар Лукарски. Според Кънев "Лукарски желае да премине на другия бряг на реката - на властническия шовинизъм, т. е. да извърши една трансджендър промяна в политиката, като направи от Съюз на демократичните сили фашистка партия ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР