Демократическата партия в САЩ иска да знае защо администрацията на

...
Демократическата партия в САЩ иска да знае защо администрацията на
Коментари Харесай

Демократите питат администрацията на Тръмп защо е допуснала руски шпиони в САЩ

Демократическата партия в Съединени американски щати желае да знае за какво администрацията на Тръмп е разрешила на началници на съветските спецслужби, които попадат под ударите на глобите на Европейския съюз и Съединени американски щати, да се срещнат през предходната седмица във Вашингтон със чиновници на американските спецслужби, оповестява " Асошиейтед прес ".

Американският дипломат в Русия съобщи, че Сергей Наришкин, който е шеф на съветското външно разузнаване, е бил в Съединени американски щати, с цел да разисква противодействието на тероризма с американските си сътрудници.

Наришкин е бил придружаван на срещата във Вашингтон от Александър Бортников, който е шеф на Федералната работа за сигурност (ФСБ), която е правоприемник на страховитото Комитет за Държавна сигурност (на СССР), съгласно двама американски публични представители, които не се упълномощени да разкриват информацията и са поискали да останат анонимни.

Двамата представители на съветските специфични служби бяха глобени през 2014 година в отговор на експанзията на Русия в Източна Украйна - Наришкин от Съединени американски щати, а Бортников от Европейския съюз.

Лидерът на групата на демократите в Сената Чък Шумър съобщи, че времето на срещата е съмнително, тъй като тя е извършена дни преди администрацията на Тръмп да реши да не наложи нови наказания против съветски политици и олигарси поради намесата на Русия в президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати. Той оповести писмо, в което се упорства шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс да разкрие детайлности за срещата до 9 февруари.

По думите на Шумър, глобите против Наришкин му постановат тежки финансови санкции и му не разрешават да влиза в Съединени американски щати без позволение.

Държавният департамент отхвърли да разяснява, заявявайки, че информацията за отпуснатите визи е поверителна по закон.

От Централно разузнавателно управление на САЩ не са удостоверили за срещите, като са декларирали единствено, че всички взаимоотношения с непознати представители на специфични служби са били извършени в сходство с американското законодателство и при консултация със съответните отдели и организации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР