Експертът по киберсигурност разкрива всичко за това как да пазите

...
Експертът по киберсигурност разкрива всичко за това как да пазите
Коментари Харесай

Хакер сподели 5 важни неща, които всеки трябва да прави, за да се защити от потенциални атаки

Експертът по киберсигурност разкрива всичко за това по какъв начин да пазите данните си от любопитни очи...

Емил Василев 13:53 | 14.06.2024 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 10:33 | 13.06.2024

Невероятно достижение: Съединени американски щати сътвориха нуклеарна батерия с впечатляваща успеваемост

КосмосЕмил Василев - 22:52 | 12.06.2024

Мутирала супербактерия, открита на борда на МКС съставлява сериозен риск за астронавтите

IT НовиниЕмил Василев - 12:16 | 12.06.2024

В Съединени американски щати стартира построяването на първата в света „ натриева “ АЕЦ – планът е финансиран от Бил Гейтс

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Един от по този начин наречените „ етични “ хакери разгласи 5 съществени метода, по които можете да предпазите цифровите си устройства от хакери.

Според разработчика на антивирусен програмен продукт Norton всеки ден се правят над 2200 хакерски атаки.

Тези хакери могат да работят бързо и дейно, с цел да откраднат персоналните ви данни и да стигнат до източване на банковата ви сметка с мъчно извоюваните ви спестявания. Райън Монтгомъри – професионален експерт по киберсигурност твърди, че има елементарни способи, с цел да спрете достъпа на измамниците до вашите устройства.

1. Използвайте управител на пароли

Мениджърът на пароли служи за несъмнено запазване на всичките ви пароли и нормално е наличен на всички устройства. Този програмен продукт може също по този начин да ви предлага неповторими пароли и да ви помогне да ги съхранявате в несъмнено, заключено вместилище.

Ползите от потреблението на управител на пароли включват минимизиране на повторната приложимост на пароли, нараснала сигурност и сходство с най-хубавите практики, както е посочено в Националния институт по стандартизация и технологии.

2. Инсталиране на антивирусен програмен продукт

Монтгомъри споделя, че инсталирането на антивирусна стратегия на вашето електронно устройство е потребно. Този съответен програмен продукт е създаден, с цел да открива и унищожава компютърни вируси и злотворен програмен продукт, които могат да бъдат употребявани за шпиониране.

Антивирусната стратегия също по този начин предотвратява опцията хакери да конфигурират нещо злонамерено на вашия компютър или мобилен телефон и ревизира всички данни, които се придвижват по мрежата до вашето устройство.

3. Използвайте портфейл с RFID отбрана или блокираща карта

RFID – радиочестотната идентификация работи посредством предаване на радиовълни за идентифициране и следене на „ маркирани обекти “.

Тази технология е сериозният съставен елемент на актуалните безконтактни заплащания, само че е допустимо да е уязвима за незаконни операции, споделят от Nord VPN. Теоретично хакер, който стои наоколо, може да извърши „ скимираща офанзива “, в случай че плащате за нещо посредством безконтактен способ в рейс или в магазин за хранителни артикули.

За да се предпазите от хакерите на място, можете да започнете да употребявате портфейл, блокиращ RFID. По създание това е предмет, който наподобява на дебитната ви карта и се слага до нея.

4. Внимавайте какви уеб страници посещавате

Експертът по киберсигурност споделя, че в случай че уеб браузърът ви е отбелязал даден уебсайт като рисков, той евентуално е подобен. Според Sitelock има голям брой способи, по които можете да разберете дали даден уебсайт е законен – в това число дали уеб сайтът има политика за дискретност и дали можете да намерите информация за контакт в него.

5. Използвайте здравия си разсъдък

И най-после, последният съвет на Монтгомъри е просто да мислите какво вършиме на устройствата си.

„ Ако нещо наподобява прекомерно хубаво, с цел да е истина, то евентуално не е. “

заяви той

Ако не сте сигурни в нещо или желаете да вземете спомагателни защитни ограничения във връзка с данните си, безусловно се обърнете към ИТ специалист или компания за киберсигурност за съвет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР