Демирева: Ставам по-добра с всяка изминала годинаСмятам, че с всяка

...
Демирева: Ставам по-добра с всяка изминала годинаСмятам, че с всяка
Коментари Харесай

Демирева: Ставам по-добра с всяка изминала година

Демирева: Ставам по-добра с всяка минала година
Смятам, че с всяка минала година ставам все по-добра. Това съобщи наградената за Атлет на България за 2018, съобщи кореспондент на БГНЕС. Състезателката на висок скок разяснява още подготовката си за новия сезон, както и задачите за идната акция в леката атлетика.

,,Щастлива съм от премията, несъмнено, това е самопризнание от обичания ми спорт, боготворя да скачам. Когато трудът ти е оценен и получиш нужното почитание и поддръжка постоянно е значимо. Подготовката върви добре, започнахме малко по-късно, като занапред наваксваме с механически тренировки. Не знам още дали ще се пусна през зимата, към момента не съм сигурна за Европейското състезание, само че няма да пожертвам летния сезон, защото той е доста претрупан. Възсстанових се от травмата, глезена не ме боли, което е позитивно. 200 см не е необикновено достижение, щом аз мога, и други могат. би трябвало да съм фокусирана и да си имам вяра. Във всяко едно съревнование ще пъдя действителната си цел, която е 210 см и живот и здраве, ще пъдя положително показване на Олимпиадата в Токио следващата година “, изрази вяра тя.

През 2018 Демирева приключи на два пъти на второ място в Димантената лига в Рим и Стокхолм, като и в двата случая тя бе надскочена от рускинята Мария Ласицкине. Тя обаче прекъсна серията от 45 следващи победи на европейската и международна шампионка във високия скок, като я победи в Рабат със скок от 194 см. Българката завоюва сребърен орден на Европейското състезание в Берлин, като скочи 200 см дружно с Ласицкине, само че от третия път, до момента в който рускинята преодоля височината от втори опит. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР