Делта вариантът на вируса се регистрира все по-често в страната,

...
Делта вариантът на вируса се регистрира все по-често в страната,
Коментари Харесай

Бургаска област отново е в жълтата зона, започва разкриването на COVID легла

Делта разновидността на вируса се записва все по-често в страната, съобщи NOVA.

Бургаска област още веднъж е в жълтата зона, стартира разкриването на Коронавирус кревати.

Заради повишението на новите случаи здравното министерство взе ограничения. До седмица всички РЗИ-та ще свикат регионалните спешните щабове, с цел да набележат ограниченията при разнообразни равнища на заболеваемост. В Габрово към този момент са подготвени за такава среща и използване на проекта.

„ Бяхме упреквани през предходната година при въвеждането от време на време на противоепидемични ограничения в неналичието на предвидимост. Сега в него има ясно и разумно разграфени 4 равнища на заболяемост”, сподели Николай Пенчоков, шеф на РЗИ-Габрово.

В началото на пандемията, в града беше регистриран първият потвърден случай на COVID-19 у нас. Месеци наред региона държа едни от най-високите равнища на заболеваемост. Сега ще разчитат на насъбрания опит.

В подготвеност минават и лечебните заведения в страната. С задоволително екипи и съоръжение е една от русенските лечебни заведения. Притесненията им обаче са за финансирането на пътеките.

„ Самата клинична пътека за лекуване на ковид е недофинансирана. Все още няма написана клинична пътека за лекуване на „ пост-COVID-синдром” и ние се принуждаваме да одобряваме пациенти по разнообразни диагнози”, сподели Алисе Муртезова, административен шеф на УМБАЛ „ Медика-Русе”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР